ZETApress

hírportál

A pécsi diákélet esszenciája

Irány a PTE! Kultúrfeszt január utolsó hetében. Pécsett diplomát szerezni sokkal több a megszerzett kreditek összességénél – tudatta Kottász Gergely, a PTE Rektori Kabinet sajtóreferense.

Pezsgő, nyitott, vidám, érdeklődő közeg várja a hallgatókat, akik a tanulmányaik mellett millióféleképpen kibontakozhatnak a művészetek, sport, könnyűzene, gasztronómia legkülönbözőbb területein. Kicsit fesztivál, kicsit előadás és kicsit tárlatvezetés – az Irány a PTE! Kultúrfeszt egy hétbe sűríti mindazt, amiért mindenki pécsi akar lenni.

A Kultúrfeszt célja, hogy a jelenlegi helyzethez igazodva, egyedi formában, virtuálisan átélhető legyen a pécsi egyetemi életérzés. Olyan programelemek szerepelnek a kínálatban, melyek virtuális pótélményként egy kis Pécset varázsolnak mindenki számítógépére, tabletjére vagy telefonjára. Középiskolásoknak, aktív és végzett PTE hallgatóknak, szülőknek és oktatóknak élménydús online rendezvényeket, különlegességeket kínál az esemény, január 25-én hétfőtől 29-én péntekig.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszttel kapcsolatos minden fontos információ idekattintva elérhető.

A virtuális fesztivál, mely a hasznos kikapcsolódást helyezi előtérbe, egy nagyobb online offenzíva része. Az idei felvételi időszak megváltozott körülményei miatt létrehozták az Irány a PTE! mobil applikációt is, mely mind az Apple, mind a Google eszközeire telepíthető, elég csak rákeresni az elérhető alkalmazások között. Ennek legfontosabb célja, hogy informatív legyen – a közösségi média zajától elszigetelten, itt egy helyen megtalálható minden fontos hír, esemény, határidő, ami ahhoz kell, hogy valaki sikeresen a PTE hallgatójává válhasson.

Aki pedig jobban megismerné Pécset és környékét is, látogasson el a weboldalra! Az egyedi, drónfelvételekre és gyönyörű látképekre épülő virtuális kiadvány olyan szép, hogy garantáltan mindenki a megyeszékhelyre szeretne látogatni, aki megnézi.

De az egyetem a szülőkről sem feledkezik meg, hiszen az Irány a PTE! Kultúrfeszt programjai között is helyet kapott a szülői fórum, valamint állandó felületet kínálnak a tapasztalat- és véleménycserére a PTE szülők számára létrehozott Facebook-csoportjában. Emellett havi két alkalommal külön fogadóórán is feltehetik a szülők, vagy a leendő hallgatók a kérdéseiket. A kiválasztható időpontoknál látható, hogy az általános tájékoztatás mellett mely szakok képviselői vesznek részt a fórumon, így első kézből is kaphatnak választ a továbbtanulás iránt érdeklődők.

Pécs a legjobb helyszín az egyetemi évekhez: élhető, szerethető, mediterrán hangulatú város, pezsgő diákélettel. Zene, sport, tánc, a kikapcsolódási lehetőségek tárháza széles, a csodálatos természeti környezetet kínáló Mecsek pedig kifogyhatatlan élményforrás. Nem véletlen, hogy a világ zöld egyetemeinek rangsorában a Pécsi Tudományegyetem lett a legzöldebb magyar egyetem.

A PTE világszínvonalú oktatásának köszönhetően az itt szerzett diploma piacképes. A hazai rangsorokban az egyik legmagasabbra értékelt oktatói gárda biztosítja a magas szintű oktatást, melynek köszönhetően ma már húszezren tanulnak a PTE-n, és a friss végzősök 96%-a ajánlja a most jelentkezőknek egykori egyetemét! A Pécsi Tudományegyetem egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként a legjobb 200 egyetem közé került a Times Higher Education idei nemzetközi rangsorában, a londoni Quacquarelli Symonds pedig a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ top 200 egyeteme közé sorolja a PTE-t. Nem csoda, ha mindenki pécsi akar lenni!

Szóljon hozzá!