ZETApress

hírportál

Megújuló szupermarket

Megújult a pécsi Konzum Coop szupermarket. Mintegy 200 milliós üzletfejlesztést hajtott végre a Mecsek Füszért Zrt. – tudatta Jaczenkó Gábor PR menedzser.

A Coop üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért Zrt. jelentős beruházást hajtott végre Pécsen. A Konzum Áruház felújításával párhuzamosan az ott található Coop szupermarket mintegy 200 millió forintos ráfordítással kívül-belül megújult, amely egy átfogó eszköz és technológiai modernizációt jelent energia-hatékony megoldásokat alkalmazva. – Példaértékű és kiemelten fontos, hogy a pandémás helyzet ellenére a társaság magyar cégként tudott előrelépni, és végrehajtani egy ilyen volumenű beruházást – fogalmazott dr. Horváth Zoltán, Baranya megye kormánymegbízottja.

A pécsi székhelyű Mecsek Füszért Zrt. Baranya megye egyik legjelentősebb kereskedelmi vállalkozása, amely a Coop üzletlánc meghatározó franchise tagjaként végzi tevékenységét. A társaság tulajdonosa 2007-től a szabolcsi Nyírzem cégcsoport, amely még erősebb gazdasági hátteret biztosít a működéshez. A tevékenység fő profilja élelmiszer és háztartási vegyi áru termékek kis- és nagykereskedelme. A cég a Dunántúlon, Észak-Magyarországon és Budapesten van jelen. A Mecsek Füszért több mint hetven éves múltja jól bizonyítja az üzletpolitika sikerességét, melynek alapja a vásárlók minőségi kiszolgálását célzó, múlt értékeire építkező, dinamikus, rugalmas és fejlesztés-orientált stratégia, hiszen a társaság filozófiája szerint a sikeres jövő záloga az elégedett vásárló, melyet a múlt értékeire építő, a jövő kihívásainak folyamatosan megfelelő, elkötelezett munkatársakkal megvalósított, színvonalas kereskedelmi munka garantál. A piaci pozíció megőrzése mellett a versenyképesség növelése érdekében a cég működése során folyamatosan keresi a bővülés és megújulás lehetőségeit.

Ennek keretében 2020. elején Komárom-Esztergom megyében tovább bővült az üzletek száma egy kiskereskedelmi bolthálózat megvásárlásával. A tavalyi év második félévében további bővítés történt, 14 Veszprém megyei áruházzal, valamint a barcsi régióban több mint 30, jellemzően kistelepüléseken működő üzlettel nőtt a hálózat. Összességében mára 9 megyében, 174 településen 250 üzletet üzemeltet a Mecsek Füszért. A széles árukínálatban a vásárlói igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a friss, a kényelmi, a kész-, félkész- és reform termékek, de a választékpolitika fontos része a pékáru, a tejtermékek, a friss tőke- és baromfihús, valamint további húskészítmények, illetve a zöldség-gyümölcs.

A Mecsek Füszért a C+C üzletágban a viszonteladók kiszolgálására 12 diszkontáruházzal van jelen. A társaság nagykereskedelmi tevékenységét három száraz-áruraktárból és öt friss-áruraktárból valósítja meg, évente közel 125 ezer tonna árut megmozgatva. Mintegy 1500 munkavállaló csaknem 60 ezer vásárlót szolgál ki naponta, a tavalyi árbevétel várhatóan megközelíti az 50 milliárd forintot. A törzsvásárlók létszáma meghaladja a 100 ezer főt.

A baranya megyei vállalkozás a válsághelyzetek ellenére is a modernizációs beruházásokban hisz, ezért nagy hangsúlyt fektet új üzletek nyitására és a meglévő hálózat technológiai fejlesztésére. – A 2020-as év legnagyobb volumenű beruházása a pécsi Konzum Áruházban található Coop szupermarket teljes felújítása volt, amely közel 200 millió forintos ráfordítással valósult meg, és egy átfogó eszköz és technológiai modernizációt jelent – mondta Nagy Lajosné. A Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy ennek keretében az energiahatékonyság szempontjait figyelembe véve, a villamos energia fogyasztás csökkentése érdekében korszerűsítették a LED világítást, valamint teljes egészében zárt, új bolti hűtőket, mélyhűtő-szigeket állítottak üzembe, illetve modern hűtési-fűtési rendszer került kiépítésre. – Ez az üzlet nem a nagybevásárlások helyszíne, így itt nem a gyűjtő, hanem az egységcsomagolásos kihelyezés a jellemző, ezt kellett megoldanunk minél dekoratívabban, amelynek érdekében újra cseréltük a teljes polcrendszert és belső berendezéseket – emelte ki hozzátéve, hogy a hálózat szintű technológiai fejlesztések is tovább folytatódtak, a Konzum beruházás mellett több üzlet esetében is a hasonló energiahatékonysági projektek, valamint napelemes rendszer telepítések is megvalósultak.

Nagy Lajosné beszéde végén köszönetet mondott munkatársainak a tavalyi évben végzett emberfeletti munkájukért, és örömét fejezte ki, hogy a sajátos helyzet ellenére minden dolgozójukat sikerült megtartani és a tervezett beruházásokat határidőre átadni.

Ez a komoly nagyságrendű üzletfejlesztés jól bizonyítja, hogy a pandémiás ellenére a Mecsek Füszért nem hátra, hanem előrelépett, azt pedig nagyon fontosnak tartom, hogy mindezt egy 100%-ban magyar cégként valósította meg – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán. Baranya megye kormánymegbízottja emlékeztetett dr. Nagy István agrárminiszter tegnapi bejelentésére, miszerint a kormányzat az elkövetkezendő hét évben több mint 7500 milliárd forint keretet biztosít az agráriumnak a vidék erősítésére, fejlesztésére a Közös agrárpolitika uniós és hazai forrásai révén. Majd méltatta a Coop és a Mecsek Füszért társadalmi szerepvállalását, amely véleménye szerint megkülönbözteti a üzletláncot a versenytársaitól.

Az elkötelezettség egy város iránt és az ahhoz párusuló innovációk biztosan sikerre vezetnek – mondta köszöntőjében Bognár Szilvia. Pécs alpolgármestere szerint mára más szinteret jelent egy üzlet, mint korábban, felértékelődött ugyanis a kényelem és az élményvásárlás szerepe. – Ez a szupermarket egy közösségi tér, amely jelleget a mostani beruházás csak erősít – tette hozzá.

A Mecsek Füszért gazdasági tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, ami a Coop országos programjaiban, így például a Coop Segély Alapítványban való részvételben, és a lokális szerepvállalásokban nyilvánul meg. Utóbbi a regionális, helyi kulturális rendezvények, civil szervezetek támogatását jelenti, valamint a társaság kiemelt szponzora a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatnak. Emellett a Pécsi Egyházmegyei Karitászon keresztül nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került embertársainknak. amelynek keretében a tavaly március közepe óta tartó pandémiás helyzetben több alakalommal is élelmiszercsomagokat juttatunk el a rászorulóknak.

Szóljon hozzá!