ZETApress

hírportál

Betegek a spanyolok

Január 9-én szombaton megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train első prototípusa, ezt követően megkezdődött a jármű összeszerelése. Kigördül az első magyarországi vasút-villamos a csarnokból – írta a MÁV Kommunikáció 13-án szerdán délután.

A tram-train szerelvény bemutatásán Lázár János, a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojektért felelős kormánybiztos, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója január 14-én csütörtökön 13 órakor tart sajtótájékoztatót a szentesi MÁV-START Jármű-biztosítási telephely Motorgarázsában – folytatódott a meghívó, melyet másnap hajnalban újra elküldtek.

Ebben a vírusos időben mégsem keltem útra. Ősszel átestem egy covidos tüdőgyulladáson – a védettségem is kialakult, melyről papírom van -, mégsem kockáztattam. Jól is jártam, hogy itthon maradtam, mert 12:14-kor újabb email érkezett: A mai napon 13 órára tervezett sajtótájékoztatót lemondjuk, és későbbi időpontban rendezzük meg. Ma délelőtt derült ki, hogy a spanyol szakemberek között igazolt koronavírusos fertőzöttek vannak, ezért az eseményt el kell halasztanunk. Szíves türelmüket kérjük!

Remélem a spanyolok mielőbb meggyógyulnak és a vasút-villamos üzembe helyezése sem szenved késedelmet! Abban is bízom, hogy őszre lecseng a járvány és végre szabadon utazgathatunk. Ehhez kellő számú vakcina és oltási hajlandóság kell. Jómagam már december közepén elsők között regisztráltam, sőt saját és környezete érdekében mindenkit erre buzdítok. Szabó Dezsőtől megtanultuk: Minden magyar felelős minden magyarért!

Szóljon hozzá!