ZETApress

hírportál

Szekszárdi siker

Az ország legjobb alsófokú pedagógusképző intézménye lett a szekszárdi PTE KPVK 2020-ban – tudatta Kottász Gergely, a PTE Rektori Kabinet Média Iroda sajtóreferense.

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 kiadványban nemrég publikált adatok szerint az ország legjobb alsófokú pedagógusképző intézménye lett a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. Ez a siker annak köszönhető, hogy a PTE KPVK a tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógia szakok összesített mutatói alapján egyaránt kimagasló eredményeket tudott felmutatni 2020-ban.

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 kiadványban nemrég publikált felmérés szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara érte el összesítésben a legjobb eredményt a tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógia szakok esetében, és így a 2020. évi eredmények együttes figyelembevételével az ország legjobb alsófokú pedagógusképző intézménye lett.

A rangsor többek között olyan adatok figyelembevételével született, mint az első helyes jelentkezések és a felvett hallgatók száma, a felvettek pontátlaga, a külföldi hallgatók aránya, vagy az oktatói és hallgatói kiválósági mutatók. Ezek alapján a Kar tanító szakon a legjobb, míg óvodapedagógia szakon a második, gyógypedagógia szakon a harmadik legjobb eredményt tudta felmutatni, ami összességében a legjobb teljesítményt jelenti a hazai alsófokú pedagógusképzést kínáló intézmények körében. – Azért is fontos ez az eredmény, mert ahhoz egyaránt hozzájárultak a Kar képzési kínálatának tradicionális és új elemei kapcsán elért kimagasló eredmények – fogalmazott prof. dr. Szécsi Gábor, a Kar dékánja.

Szóljon hozzá!