ZETApress

hírportál

Ma is segít a MÖS

A mai 500 adaggal együtt 2500 meleg-ételt szállított ki öt nap alatt az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti rászoruló családoknak és hajléktalanoknak. Vidéki intézményeiben segít az ünnepek alatt meleg-étellel a Segélyszervezet – tudatta Kis Boáz sajtóreferens. 4 hívás a 1353-as adományvonalra = 1 tál meleg étel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén speciális formában szervezi meg advent-karácsonyi meleg-étel segélyakcióját. Az ünnepi hangulatúra feldíszített sátor és az előtte kígyózó sorok helyett most a járványhelyzethez alkalmazkodó, a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő módját választották a segélyakció lebonyolítására.

A napi 500 ételadagot a karitatív szervezet Budapesten található Országos Segélyközpontjában, a járványügyi szabályokhoz alkalmazkodó módon porciózzák önkéntesek és munkatársak, majd autókkal viszik ki, és adják át érintkezés-mentesen a rászorulóknak. A segélyprogram öt napon át, december 18-a péntek és 22-e kedd között tart. Az ételadagokat előre kiválasztott nagycsaládosok, egyedül élők, illetve hajléktalanok kapják meg.

Ma az Ökumenikus Segélyszervezet Ételt az éhezőknek! mottójú segélyakciójába önkéntesként bekapcsolódik Rátonyi Kriszta műsorvezető, Rab Edina táncművész és Harsányi Levente műsorvezető. A mai sült csirkecomb hagymás krumplival ételadagokat a Nemzeti Közművek támogatásából készítik. A rászorulók a főétel mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak! Az ételszállítmányok helyben történő porciózást követő indulásának ideje ma 11 órától, helye az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja 1213 Budapest-Csepel, Szent István u. 170.

Szóljon hozzá!