ZETApress

hírportál

Jubileumi villamosok

Frankfurt és Budapest testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóján jubileumi villamos indult a Nagykörúton – tudatta a BKK Kommunikáció. A Frankfurt és Budapest testvérvárosi kapcsolatát szimbolizáló villamos 2021. január 31-én vasárnapig közlekedik a Nagykörúton, a 4-6-os vonalán.

December 17-én csütörtökön Frankfurt am Main és Budapest testvérvárosi kapcsolatának 30 éves évfordulója alkalmából ünnepi villamos indult a magyar fővárosban és ezzel egy időben Németország ötödik legnagyobb városában is. A BKK, a BKV és Budapest Főpolgármesteri Hivatalának szervezésében megtartott ünnepi rendezvényen indították útjára az oldalán a két város nevezetességeit bemutató Combino villamost.

A rendezvényen Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy a két város kapcsolata sokkal több, mint formalitás, élő hagyományokra épülő partnerség. – Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt 30 év együttműködése alapján közös terveket szőhetünk. Egy olyan új Európát szeretnénk megalkotni, amiben a városok nagyobb beleszólással bírhatnak a nagy kihívások megválaszolásában – emelte ki Karácsony Gergely.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója megemlítette, hogy a BKV ezzel a villamossal járul hozzá a jubileumi eseményhez. Európa egyik legforgalmasabb villamosvonalán több, mint egy hónapig közlekedik majd az ünnepi díszben pompázó villamos.

Johannes Haindl német nagykövet leszögezte, a demokrácia mindig alulról indul, alapelveit a hétköznapok határozzák meg. A városok között működő partnerség ennek a megélt demokráciának a legnemesebb kifejezése.

Egy időben ünnepeljük a gyönyörűen díszített budapesti villamossal Frankfurtban és a frankfurti villamossal Budapesten a mi csodálatos, 30 éve tartó testvérvárosi kapcsolatunkat, és a mindennapokban is közelebb hozzuk egymáshoz polgárainkat – mondta ünnepi beszédében Peter Feldmann, Frankfurt am Main főpolgármestere.

Szóljon hozzá!