ZETApress

hírportál

Karácsonyi ajándékok

Több mint 250 millió forint év végi támogatást kaptak a XIII. kerületben élők. A XIII. Kerületi Önkormányzat rendkívüli juttatást adott rászorulóknak – tudatta Ladányi Zsolt sajtó- és kommunikációs referens.

A XIII. Kerületi Önkormányzat számára alapérték a rászorultak támogatása. Miközben az állam kivonult a szociális segélyezésből, a XIII. Kerületi Önkormányzat személyes gondoskodást nyújt a szociális szolgáltatásaival, juttatásaival. Erre 2020-ban még nagyobb szükség volt. A tizenkét hónapból háromnegyed év a pandémia elleni védekezésről szólt, és a kiszámíthatatlanságban is kiszámíthatóan és megnyugtatóan kellett működnie az önkormányzatnak, biztonságot adnia az itt élőknek. 2020 decemberében – az ünnephez közeledvén – több mint 7500-an kaptak az önkormányzattól tízezer forintos rendkívüli pénzbeli juttatást vagy utalványt. Kilencezer általános iskolás és gimnáziumi tanulónak küldött karácsonyi ajándékcsomagot az önkormányzat. Összesen 21.559-en igényelték az önkormányzat év végi hatezer forintértékű élelmiszer-utalványát.

A XIII. Kerületi Önkormányzat 3628 rászorulónak biztosított év végi rendkívüli karácsonyi juttatást: tízezer forint pénzbeli támogatást kaptak azok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, gyógyszer-támogatásban, lakhatási támogatásban, vagy ápolási támogatásban részesülnek. A Szociális Kerekasztal civil és egyházi tagjai javaslatai alapján további tízezer forintos utalványokat adott az önkormányzat olyan nehéz körülmények között élőknek (összesen 3100 főnek), akiknek nem jár állandó pénzbeli támogatás. Összességében közel hétezer XIII. kerületi lakos részesült év végi támogatásban. Kilencezer általános iskolás és gimnáziumi tanuló kapott az önkormányzattól karácsonyi ajándékcsomagot.

A XIII. kerületben hagyományosnak mondható a partnerkártyával rendelkező lakosok élelmiszer-utalvánnyal való támogatása. Az idei évben – a járványhelyzetre való tekintettel – az élelmiszer-utalványok telefonos applikáción keresztül is igényelhetők voltak. Összesen 21.559 kerületi lakos igényelte a hatezer forintértékű, Lehel Csarnokban levásárolható utalványt. A fent nevezett év végi rendkívüli támogatások, juttatások több mint 30 ezer XIII. kerületi lakost érintettek, az önkormányzat ráfordítása pedig meghaladta a 250 millió forintot.

Szóljon hozzá!