ZETApress

hírportál

10 éves a BKK

Mit adott Budapestnek a BKK? – Megjelent a Nekem Budapest podcast második epizódja. Ebben a BKK 10 éves születésnapja alkalmából beszélgetett Borsi Dávid szóvivő a társaság múltját jól ismerő és jövőjéről is határozott elképzelésekkel rendelkező munkatársaival.

A BKK online felületeinek megújítása részeként november végén, röviddel új honlapjának bemutatását követően indította el közlekedési podcastját, amelyben a fővárosi közösségi közlekedés kulisszái mögé tekinthetnek be a hallgatók. A Nekem Budapest második adása már elérhető a BKK új weboldalán és a főbb podcast platformokon is.

A BKK nemrég indult, Nekem Budapest című podcastjában olyan közlekedési témákról beszélget Borsi Dávid, a BKK szóvivője, amelyekről eddig nem kellő mélységben esett szó más felületeken. A második adás apropóját a BKK november 16-ai 10 éves születésnapja adta, amelynek kapcsán a társaság szakmai munkáját meghatározó, múltját jól ismerő és jövőjéről is határozott elképzelésekkel rendelkező munkatársai voltak a Nekem Budapest vendégei.

A Balázs Mór-díjas Hajnal Tünde, a BKK mobilitástervezési szakértője, Friedl Ferenc innovációs főmunkatárs és Csanády Bálint, a BKK fődiszpécseri központjának vezetője az adásban emlékezett vissza arra, milyen volt a főváros közlekedési rendszere a BKK létrejötte előtti időszakban, és hogy milyen fejlesztéseket hozott el Budapest számára a 10 éve létrejött közlekedésszervező. Emellett szó esett arról is, hogy a főváros 2030-ig szóló stratégiáját meghatározó Budapesti Mobilitási Terv mentén milyen lesz Budapest közlekedési rendszere a jövőben.

Szóljon hozzá!