ZETApress

hírportál

Szendviccsel mentsd 2020-at!

A Budapest Bike Maffia decemberi akciója nem enged az éhezésnek COVID idején sem. Magyarországon kétmillió ember él mély-szegénységben, köztük családok, gyerekek, idősek és hajléktalanok. A COVID-19 járványhelyzet még inkább megnehezítette az ő mindennapi élelemellátásukat.

A Budapest Bike Maffia egy egyedülálló akcióval szeretné megmenteni az év utolsó hónapját, aminek a keretén belül minden nap vállalja, hogy szendvics-vacsorát visz támogatottjainak. A 31 nap alatt 31 ezer szendvics garantáltan eljut a nélkülözőkhöz, de ez a szám december folyamán még további felajánlásokkal növelhető, ezáltal még több éhezőt juttatva legalább napi egyszer élelemhez. A kampányhoz többek között olyan hírességek is csatlakoztak, mint például Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám vagy Scherer Péter.

Az egyre szigorodó szabályozások miatt a hajléktalan- és idős-ellátás meglehetősen nehéz helyzetbe került. Annak érdekében, hogy az év utolsó hónapja egy kis könnyebbséget hozzon a nélkülözők számára és legalább naponta egyszer legyen mit enniük, a Budapest Bike Maffia csapata 31 napon keresztül COVID biztos körülmények között készült szendvicsekkel – és amennyiben módja van rá vitaminokkal – látja el támogatottjait.

Az idei év mindenki számára igazán megterhelő volt, és még több ember megélhetése került veszélybe. Ezért gondoltuk azt, hogy egy hatalmas, egy hónapos akcióval megpróbáljuk egy kicsit jobbá tenni a 2020-as évet. Ami biztos, hogy támogatottjainkat 31 ezer szendviccsel lepjük meg december folyamán, de ez a szám a felajánlásokkal és támogatásokkal tovább növelhető. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a kampányunkhoz olyan hírességek csatlakoztak, mint például Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám vagy Scherer Péter de szerencsére még sorolhatnám a neveket. A kampány részeként minden nap más-más híresség osztja meg egy videóban gondolatait és tapasztalatait az idei évhez kapcsolódóan. Bízom benne, hogy a mostani akciónkkal kicsit szebbé tudjuk tenni a nélkülözőknek az év utolsó hónapját – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Ha te is cselekednél valami jót decemberben, nem késő csatlakozni a kezdeményezéshez, amit az alábbi módon tehetsz meg:

Támogasd online az akciót a szendvicsek és a vitaminok árával: 2000 Ft = 4 db szendvics + vitamin, 5000 Ft = 12 db szendvics + vitamin, 10.000 Ft = 25 db szendvics + vitamin!

Vidd be a Budapest Bike Maffia konyhájára (Konnektor Inkubátorház Budapest IX. Vágóhíd u. 31. hétköznap 16:30-tól 18:30-ig) a bontatlan szendvics hozzávalót vagy bontatlan vitamint!

Vegyél részt COVID biztos körülmények között a szendvicskészítésben. Ennek menetéről idekattintva találsz pontosabb információkat

Abban az esetben ha cégként támogatnátok a kezdeményezést, vegyétek fel velünk a kapcsolatot a friends@bikemaffia.com emailcímen!

Amennyiben a fentiek közül egyikre sincsen lehetőséged, már az is nagy segítség, ha megosztod a kezdeményezést a közösségi média felületeiden.

Bizonyítsuk be, hogy volt értelme 2020-nak, és zárjuk egy fantasztikus teljesítménnyel az évet! – kéri a #save2020 #bikemaffia

Szóljon hozzá!