ZETApress

hírportál

Karácsonyi csomagolás

200 karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet. 40 hívás a 1353-as segélyvonalra = 1 ünnepi élelmiszercsomag egy családnak – tudatta Kis Boáz sajtóreferens.

200 doboznyi tartós-élelmiszert indít útnak a következő napokban az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az ünnepi adománycsomagok összeállítását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítják meg. A karitatív szervezet egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség. A Segélyszervezet Országos Segélyközpontjához idén október végéig közel 70 ezer kérés érkezett, mely jelentősen meghaladja a tavalyi teljes évben beérkező mintegy 40 ezres kérésszámot. A jelentős növekedés fő oka, hogy sok család került nehéz helyzetbe a járványhelyzet következményei miatt.

Az első élelmiszercsomagok összeállításába Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász is bekapcsolódott önkéntesként, majd az első csomagot egy budapesti családhoz vitték el Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával együtt.

Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a weboldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-én csütörtökig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

Szóljon hozzá!