ZETApress

hírportál

Megvan a nyertes

Kihirdették a MOL Bubi tender nyertesét: a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást.

November 2-ig lehetett benyújtani a MOL Bubi megújításával kapcsolatos ajánlatokat, amelyeket a bírálóbizottság a törvény által előírt módon, az értékelési szempontrendszer alapján megvizsgált. A Budapesti Közlekedési Központ az ár-érték arány szempontjából legjobb ajánlatot hirdette ki nyertesnek. Ennek értelmében a BKK a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-vel köt szerződést, amelyre a közbeszerzési szabályok alapján legkorábban december 11-én pénteken kerülhet sor.

A cég 5 évre szóló ajánlata az alábbiakat tartalmazza:
1200 darab egyenként 21,4 kg saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpárt,
158 darab gyűjtőállomás üzemeltetését,
új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését,
új központi háttérrendszer (szoftver) kiépítését,
egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését.

A felsoroltak mellett egyéb újításokra is számíthatnak a felhasználók. Az előzetes tervek alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható MOL Bubit használhatnak a fővárosiak, a pontos részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást ad a Budapesti Közlekedési Központ – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Szóljon hozzá!