ZETApress

hírportál

Karácsonyi eledel

250 tonna tartós élelmiszer jut el a nélkülözőkhöz még karácsony előtt az Élelmiszerbank adománygyűjtése keretében – tudatták sajtósaik.

Országszerte 160 településen, több mint 250 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 250 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel hatezer önkéntese segítségével. Az adományokból közel ötvenezer élelmiszercsomag készül, amely segítséget nyújt a nélkülözőknek.

Az idén 15 éves Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megrendezte Karácsonyi Adománygyűjtését. Az akció célja ebben az évben nem csak az ünnepi időszak megszépítése volt, de a Covid-19 elhúzódó hatása okozta nehézségek enyhítése is a nélkülözők számára. A gyűjtés keretében november 27-29-e között országosan több mint 250 áruházban a vásárlók nagylelkű adományainak köszönhetően összesen 250 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze. Az Élelmiszerbank közel hatezer önkéntese fogadta a gyűjtőpontokon az adományokat, amely közel ötvenezer csomagot jelent a nélkülözésben élők részére még karácsony előtt.

A Tesco az adományt ebben az évben is kiegészíti az áruházlánc üzleteiben november 27-29-e között összegyűjtött élelmiszerek értékének 20%-ával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését és a nélkülözők év közbeni ellátását is.

Az adományozók nagylelkűsége és elkötelezettsége bebizonyította, hogy jól döntöttünk, amikor a járványhelyzetben felvállaltuk a gyűjtés megszervezését. Köszönjük minden adományozónak, hogy a Covid-19 járvány legnehezebb hónapjában is gondoltak a nélkülözőkre, és adományaik segítségével a kiszolgáltatott helyzetben élőket együtt segíthetjük. Köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek, hogy velünk együtt dolgoztak – értékelte a gyűjtést Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Szóljon hozzá!