ZETApress

hírportál

Karácsonyra szódagépet!

Egyre népszerűbb karácsonyi ajándék a szódagép. Magyarországon egyre többen tartják fontosnak, hogy környezetbarát terméket ajándékozzanak. Egy készülék, amely az óceánok és az édesvizek megóvására született? – Igen, már hosszú ideje létezik és SodaStream a neve.

Egyszerű elvre épül, vagyis éppen annyit fogyasszunk, amennyire szükségünk van, ezáltal megakadályozható a Föld készleteinek rohamos felélése. Nem utolsósorban még a cipekedésnek is búcsút mondhatunk vele – tudatta Aranyi Péter PR és kommunikációs tanácsadó, One On One Kommunikáció.

– Bár azt gondolnánk, hogy a szóda szezonja inkább a melegebb hónapokban van, a SodaStream készülékek egyre népszerűbbek a karácsonyi ünnepek idején. Mindez azt jelenti, hogy egyre többen választják a tetszetős megjelenésű SodaStream szénsavasító készülékeket – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. Hozzátette: 2019-ben közel 80%-kal több szódagépet értékesített a SodaStream Magyarországon a 2018-as évhez képest.

A SodaStream szénsavasító készülékeivel otthon, kényelmesen és gyorsan készíthetünk ízletes frissítőket. Használatukhoz nincs szükség áramra, mivel alapvetően mechanikus elven működnek, karbantartásuk egyszerű, hiszen csak a bennük lévő szénsavasító patront kell időnként cserélni. Egy szénsavasító patronnal viszont legalább 60-80 liter szóda készíthető a szénsaverősségtől függően, így optimális esetben hónapokig elég lehet.

A SodaStream szénsavasító készülékek érdemben járulnak hozzá az óceánokat és folyókat szennyező műanyag hulladék globális csökkentéshez. Egyetlen szénsavasító patron 40-50 darab 1,5 literes ásványvizes, vagy üdítős palack használatától és cipelésétől óvja meg a tulajdonosát. A készülékhez rendelkezésre álló szénsavasító palack pedig még ennél is több, akár 2500 PET-palack kidobásától óvhatja meg bolygónkat. Az adat 4 fős családra és két évig történő folyamatos használatra vonatkozik. Mert a szeméttől úgy a legkönnyebb megóvni a Földet, ha meg sem termeljük azt.

Ebben partnere a SodaStream mindenkinek, akinek kicsit is fontos bolygónk jelene is jövője. Szerencsére ez a közösség egyre nagyobb, hiszen becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók kétmilliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével és összesen ötmilliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat. A SodaStream mindent megtesz azért, hogy minél több egyszer-használatos műanyag-palacktól óvja meg a Földet, ezért idén bejelentette, hogy 2021-től fémdobozosra cseréli szörpjeit.

A SodaStream

A termék a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá. Becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók kétmilliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével és összesen ötmilliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, a termékek több mint 90 ezer kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen. A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszönhetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Szóljon hozzá!