ZETApress

hírportál

Villanyautók a MÖS-nek

Hat elektromos autó áll szolgálatba az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Hat új elektromos autó segíti mától az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pályázatán nyert 75 millió forintból megvalósult beszerzést követően – tudatta Kis Boáz sajtóreferens.

A 450 km hatótávolságú, 5 személy szállítására alkalmas autók a szervezet budapesti, miskolci, kastélyosdombói és dunavarsányi intézményeiben, illetve az Országos Segélyközpontban látnak el majd karitatív szolgálatot. A gépkocsikat ma adták át az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese a beszerzés kapcsán elmondta: a kormány elkötelezett a teremtett világ védelme ügyében, ezért kiemelten támogatja az elektromos járművek beszerzését. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke kifejtette: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szolgálatára most, a járvány második hullámában is nagy szükség van. A karitatív szervezeteknek adott támogatás megsokszorozódik, hiszen ők szinte mindenhova eljutnak, ahol segíteni kell. A tárcák képviselői köszönetüket fejezték ki a szervezet munkatársainak a munkájáért.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetet mondott pályázatot kiíró a minisztériumnak a lehetőségért, valamint a Hyundai Holding Hungary Kft-nek és az Ivanics Kft.-nek a beszerzésben nyújtott segítségért, valamint utóbbinak a biztosított egyedi kedvezményekért. Az elnök-igazgató elmondta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet mindennapi munkája során kiemelt érték a fenntarthatóság, országos intézményhálózatának működtetése során egyre inkább a megújuló energiák felhasználására törekszik. A szervezet flottáját gyarapító elektromos autók használatával a segélyszervezet növelni tudja szolgáltatásainak hatékonyságát, a kedvezőbb üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségeknek köszönhetően pedig az személy- és adományszállítási feladatait is költségkímélőbb és környezetkímélőbb módon tudja ellátni. A logisztikai feladatok költségeinek csökkenése ráadásul forrásokat szabadít föl, melyeket karitatív célú feladatokra tudnak fordítani – tette hozzá.

Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. ügyvezetője is jelen volt az autók átadásánál. – Kiemelten fontos mindannyiunk számára, hogy fenntarthatóbbá tegyük környezetünket, és ehhez nagyban hozzájárulhatunk azzal, ha teljesen elektromos autókkal közlekedünk. Fontosnak tartjuk, hogy a segítség időben, megbízhatóan és környezettudatos módon juthasson el a rászorulókhoz, melyhez az ITM és kiskereskedelmi partnerünk, az Ivanics Kft. támogatására is szükség volt. Minden lehetséges módon igyekeztünk hozzájárulni a projekt megvalósulásához, és büszkék vagyunk arra, hogy ez az elektromos KONA flotta segíti a szervezet munkáját a jövőben! – mondta az ügyvezető.

Ifj. Ivanics Lajos, az Ivanics Cégcsoport Hyundai Márka-képviseletének ügyvezetője gratulált az autókhoz, és hangsúlyozta: az Ökumenikus Segélyszervezettel hosszú évek óta tartó együttműködés számukra nem egyszerű üzlet, hanem a saját eszközeikkel igyekeznek segíteni a Segélyszervezet karitatív munkáját.

Az együttműködő partnerek mellett az autók bemutatásába és átadásába bekapcsolódott Lékai-Kiss Ramóna Hyundai márkanagykövet, aki évek óta segíti önkéntesként az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

Szóljon hozzá!