ZETApress

hírportál

Bringás reggeli túrórudival

Hatéves a MOL Bubi, ezért bringás reggelin vendégeli meg a kerékpárral munkába vagy iskolába indulókat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ holnap 07 és 09 között a budapesti Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett – tudatta a BKK Kommunikáció.

A Magyar Kerékpárosklub akciója különleges hangsúlyt kap a koronavírus-járvány második hulláma idején. Túrórudival várják a kerékpárosokat holnap reggel a MOL Bubi 6. születésnapja alkalmából. A Klub aktivistái és partnerei Budapest 19 kerületében, országosan mintegy 40 helyszínen várják reggelivel a bringázókat.

A járványhelyzetre tekintettel kézfertőtlenítővel is készülünk a helyszínen, kollégáik pedig kesztyűben és maszkban várják a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a MOL Bubi vagy saját bringával érkezőket. A helyszínek folyamatosan frissülő listája a Kerékpárosklub honlapján megtalálható.

A Bringázz a munkába! kampányban az elmúlt évek során több tízezer ember ült nyeregbe, azonban a kampány 2020-as fordulóját átírta az új típusú koronavírus-járvány. A kampány eredeti célja, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést továbbra is él, ráadásul a koronavírus és a dugók elkerülésére egyszerre hasznos a gyors, olcsó és egészséges közlekedési mód, amelyet jó volna, ha minél többen kipróbálnának hétköznap is.

A járvány megfékezésére bevezetett esetleges kijárási korlátozások és más, hasonló jellegű intézkedések miatt a kampány mottója is módosult, 2020 üzenete: Inkább Bringázz! Rendhagyó kampányukról Bringázz.hu oldalukon olvasható bővebb információ – írta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!