ZETApress

hírportál

Gyermekmentők ösztöndíja

A Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank Nyrt, a Waberer’s International Nyrt. és az NGYSZ országos ösztöndíj-pályázatot hirdet a 2020/21-es tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére – tudatta Pethő Zsófia.

A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása. Az országos ösztöndíjpályázat keretében ebben az évben 186 gyermek részesül összesen 77.280.000 forint támogatásban. Jelenleg a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek az ösztöndíjat egészen a diploma, illetve a mesterfokozat megszerzéséig biztosítják az erre jogosultaknak.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2020. szeptember 21-e hétfő éjfél. A pályázatokat az alábbi címre várjuk: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1066 Budapest, Teréz körút 24. Jelige: Ösztöndíj, a borítékon fel kell tüntetni pályázó nevét és lakcímét! Felhívjuk figyelmüket, hogy a várhatóan nagyszámú jelentkezés miatt CSAK a nyerteseket értesítjük ki!

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:
– a 2020/2021-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,
– a 2019/2020-as év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő volt, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),
– családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46 ezer forint/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot, valamint az iskola véleményét, igazolását.

A pályázati űrlap letölthető a weboldalról. További információ munkaidőben az ngysz@gyermekmento.hu emailcímen vagy a +36-1-475-7000 telefonszámon kérhető.

Szóljon hozzá!