ZETApress

hírportál

Bringák a Millenárisnál

A BKK újra üzembe helyezte a Fény utca (Millenáris) MOL Bubi gyűjtőállomást. Újra használhatják a Fény utcai MOL Bubi gyűjtőállomást a közbringa-rendszer ügyfelei. A gyűjtőállomást a Millenáris Park megújulásával korábbi helyszínéhez közel, a Millenáris főbejáratával szemben ma helyezték üzembe.

Ismét működik a MOL Bubi közbringa-rendszer Fény utcai gyűjtőállomása, amelyet korábban a Millenáris Park bővítési munkálatai miatt ideiglenesen megszüntettek. A Millenáris gyűjtőállomás kiváló lehetőséget nyújt a megújult városrészben dolgozók és a környéken lakók számára, hogy a környezet terhelése nélkül közlekedjenek. A gyűjtőállomást korábbi helyszíne közvetlen közelében, a Millenáris főbejáratával szemben telepítették újra. Az ismételt üzembe helyezéssel összesen 158 MOL Bubi gyűjtőállomás működik Budapesten, és továbbra is 2071 almazöld kerékpár áll rendelkezésre a környezettudatos közlekedési módot választók számára.

A fővárosban kialakított új kerékpársávok mellett a jövőre teljesen megújuló közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer – új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmas használat bevezetése – is a városi kerékpározás népszerűsítését szolgálja. Ráadásul a MOL Bubi jelenleg is 100 forintos jelképes összegért használható egy hónapon keresztül, azaz alkalmanként legfeljebb 30 percig lehet utazni további díj megfizetése nélkül.

Budapest városvezetése és a BKK célja, hogy a közösségi közlekedés részarányának növekedése mellett a kerékpáros közlekedés is a közösségi közlekedés integráns része legyen, azaz a különböző közlekedési módok kombinálása során, miközben az utasok átszállnak egyik járműről a másikra, a MOL Bubi is versenyképes választásként szolgáljon. A közbringa-rendszer igénybevételével, használatával kapcsolatos további információk a weboldalon érhetők el – tudatta a BKK Kommunikáció.

Szóljon hozzá!