ZETApress

hírportál

Ünnepi közlekedés

Az augusztus 20-23-a közötti hosszú hétvége első három napján az M3-as metró Újpest és a Nagyvárad tér között közlekedik, a metrópótló busz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás környéke pedig az M30-as állomáspótló busszal érhető el.

Augusztus 23-án vasárnap a metróval hétvégi közlekedési rendje szerint Újpest-központ és a Lehel tér között lehet utazni, a metrópótló buszok a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között járnak. Augusztus 20-án csütörtökön az ünnepi, 21-22-én a szombati, 23-án a vasárnapi menetrend szerint indulnak a fővárosi járatok – tudatta a BKK Kommunikáció.

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án idén a járványügyi védekezés miatt elmaradnak a megszokott állami ünnepi programok, beleértve a tűzijátékot és a légi-parádét is. Az egyetlen kivétel a Kossuth Lajos téri tisztavatás lesz, amelyhez kapcsolódóan augusztus 19-én szerdán déltől 20-án csütörtökön 16 óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Haller utca / Soroksári út – Kossuth Lajos tér / Széchenyi rakpart között közlekedik. A Szent István körút felé a 15-ös vagy a 115-ös busszal érdemes továbbutazni.

Augusztus 20-án délután 17 órától ünnepi szentmisét tartanak a Szent István-bazilikában, ezért 13 és 20 óra között lezárják a forgalom elől a Bajcsy-Zsilinszky út szélső forgalmi sávjait a Bazilika környékén. A forgalomkorlátozás miatt a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz ebben az időszakban egyik irányban sem áll meg a Szent István Bazilika megállóhelyen.

Az M3-as metró közlekedése a hosszú hétvégén

Az M3-as metró augusztus 20-21-22-én Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik. Ezen a három napon az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a lezárt Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomás környéke pedig az M30-as állomáspótló busszal érhető el. Az M3-as metró augusztus 23-án megszokott hétvégi rendje szerint Újpest-központ és a Lehel tér között közlekedik, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Melyik menetrendet kell figyelni a hosszú hétvége egyes napjain? – A fővárosi közösségi közlekedési járatok:

augusztus 20-án az ünnepnapi menetrendjük szerint,
augusztus 21-én a szombati menetrendjük szerint,
augusztus 22-én a szombati menetrendjük szerint,
augusztus 23-án a vasárnapi menetrendjük szerint indulnak.

A BKK javasolja, hogy a hosszú hétvégén is a BKK FUTÁR alkalmazással tervezzék utazásukat, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez.

Szóljon hozzá!