ZETApress

hírportál

Tanszereket csomagoltak

Iskolakezdés együtt! Segélyakció. Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszer-csomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet. Sztárok és önkéntesek is bekapcsolódtak a 1353-as adományvonalra érkező pénzadományokból készülő tanszer-csomagok összeállításába. A múlt csütörtöki budafoki akcióról idekattintva olvashatunk.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának 2. hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A koronavírus miatt az előző évekhez képest kétszer annyi, azaz idén összesen 2000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtéshez a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet hozzájárulni.

Az első csomagok összeállításában önkéntesként mai napon önkéntesként segített Wolf Kati, a kampány arca, Gyurta Dániel 2012-es olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf 2012-es olimpiai bajnok kajakozó, Andor Éva, Rátonyi Kriszta és Szabados Ági műsorvezetők, Nagy Benedek influenszer. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának csepeli udvarán tanszer-csomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a koronavírus miatt most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszer-csomagot jelent.

Gáncs Kristóf hozzátette, hogy idén is nagy segítséget jelent az akcióhoz, hogy a Herlitz Hungária kedvezményesen biztosít minőségi tanszereket, ami mellett közel száz új iskolatáskát is adományozott. Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a weboldalukon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Szóljon hozzá!