ZETApress

hírportál

Megmarad a szélirány!

A Hír TV tegnap esti Troll című műsorában a résztvevők arról beszélgettek, hogy a papok kampányolhatnak-e valamelyik párt mellett a választások előtt.

A résztvevők – nagyon helyesen! – megegyeztek abban, hogy az egyházaknak nem pártok, hanem értékrendek mellett kell kiállniuk, s a hívők úgyis tudják, hogy ezt melyik politikai oldal képviseli. 2006. október 08-án ennek remek példáját hallottam az Üllői úti Örökimádás templomban, melyről idekattintva olvashatunk.

Túl voltunk már a májusi őszödi beszéd szeptember 17-ei nyilvánosságra hozatalán, az MTV-székház másnap éjszakai ostromán és a jobboldal előretörésén az október elsejei önkormányzati választásokon, a kormányfő viszont továbbra is Gyurcsány Ferenc maradt, s már akkor látszott, hogy nem fog önként távozni a hatalomból. Foggal-körömmel – vízágyúval, gumilövedékkel, szemkilövetéssel – küzdött az ellenszegülőkkel. A Parlamentben is bizalmi szavazást kért párthíveitől, mellyel még jobban bebetonozta a hatalmát.

Imádkozzunk, hogy megforduljon a szél! – fejezte be a lelkiatya a 2006-s szentbeszédet a Lepantói csatáról. A szentatya 1571-s imája rögvest meghallgatást nyert: megfordult a szél! A szentbeszéd után erre 3 és félévet kellett várnunk, míg a Fidesz-KDNP 2010 áprilisában végre kétharmaddal megnyerte az országgyűlési választásokat, amit aztán 2014-ben és 2018-ban is megismételt. Mivel a baloldal azóta sem tanult meg imádkozni, 2022-ben sincs ok az aggodalomra: megmarad a szélirány!

Szóljon hozzá!