ZETApress

hírportál

Váci úti ezüstérem

World Prix d?Excellence ezüstérmes a Promenade Gardens. A Horizon Development 6. nemzetközi FIABCI elismerését vehette át – tudatta dr. Rézműves Ildikó marketing és PR menedzser.

A Magyar Építőművészek Szövetségének székháza adott otthont annak a múlt hétfőn megrendezett sajtótájékoztatónak, ahol a FIABCI (nemzetközi ingatlanszövetség) hazai Prix d’Excellence nyertesei tartottak projektbemutatót, a díjak odaítélésének július 16-ai online bejelentését követően. A Horizon Development ebben az évben a Promenade Gardens irodaház győztes pályázatával irodafejlesztés kategóriában lett ezüstérmes az ingatlanszakma Oscarjaként nyilvántartott világversenyen.

A Horizon Development a FIABCI Prix d?Excellence Awards 21 éves hazai története során 4 kereskedelmi célú épülettel (Eiffel Square, Eiffel Palace, Váci 1, Promenade Gardens) összesen 5 ezüst és 1 arany helyezést ért el örökségvédelem, fenntarthatóság, irodafejlesztés és kiskereskedelmi fejlesztés kategóriákban. A prémiumfejlesztő projektjeit – legyen szó akár műemléki helyreállításról akár modern épületekről – a műszaki kiválóság, a különleges építészeti megoldások, a 100%-os bérbeadottság, az intézményi befektetők felé történő sikeres értékesítés, és a fenntarthatóságot és wellbeinget szem előtt tartó minőségi épített környezet jellemzi.

A Horizon Development számára mindig fontos szempont volt a nemzetközi ingatlanfejlesztési versenyeken, globális platformokon való részvétel, ahol projektjeink építészeti minősége, technikai kiválósága, környezethez és társadalomhoz való érzékeny viszonyulása, valamint üzleti modellünk sikere objektíven kerül megmérettetésre, értékes visszaigazolást adva jövőbeli terveinkhez. Nagyon büszkék vagyunk, hogy három eddigi FIABCI-nyertes projektünk (2011: Eiffel Square, 2015: Eiffel Palace, 2017: Váci 1) után immár a Promenade Gardens is elismerést kapott, a világ irodaházainak erős mezőnyében elnyert második hellyel. Ingatlanfejlesztőként továbbra is arra törekszünk, hogy prémiumfejlesztéseink szakmailag méltóak legyenek a FIABCI Prix d?Excellence pályázatain való nevezésre, és a sikeres nemzetközi szereplésre – mondta el Kovács Attila MRICS, a cég alapítója és ügyvezető partnere.

Promenade Gardens

A Promenade Gardens a belső Váci út legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely Budapest fő irodafolyosóján 25 ezer m2-nyi fenntartható és modern irodateret kínál bérlőinek 2018-as átadásától. Egybefüggő, nagy alapterületű szintjei (4300 m2) kényelmes munkakörnyezet kialakítására adnak lehetőséget. A lokációból adódó természetes előnyök a kiváló megközelíthetőség, az egyedülálló vizibilitás, valamint a szolgáltatások széles köre. A 4 tornyot és az 5 épületszintet rugalmasan alakítható irodaterek jellemzik, amelyek a dinamikusan növekvő bérlőknek a horizontális és vertikális bővülésre egyaránt lehetőséget kínálnak. Az átlagosat jelentősen meghaladó, 3 méteres belmagasság a nagyobb ültetési sűrűségű irodakialakításokat is kényelmessé és tágassá teszi. A 3000 m2-nyi földszinti területen irodák és kereskedelmi egységek kerültek kialakításra. A vízfelületet is kínáló, gondozott belső kert szabadtéri egyeztetések, kötetlen beszélgetések és frissítő ebédszünetek helyszíne. Az épület LEED Gold és BREEAM Very Good környezettudatos értékelése a munkavállaló-barát, egészséges munkakörnyezet záloga, és egyben az innovatív zöld megoldások által garantált műszaki kiválóság objektív elismerése. A Promenade Gardens irodaház elnyerte a Legjobb Magyarországi Irodafejlesztésnek járó elismerést (European Property Awards, London, UK), valamint a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a FIABCI Magyar Tagozatának Különdíját.

Horizon Development

A Horizon Development 2006-os megalapítása óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális ingatlanszolgáltatásokat (a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől a bérbeadáson és marketingen keresztül az üzemeltetésig). Több mint 500 ezer m2 prémiumkategóriás fejlesztéssel (irodaházak, bevásárló- és logisztikai központok, szállodák, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások) a cég a Közép-Kelet európai ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplője. Legutóbbi referenciái közé tartozik több 100%-ban bérbe-adott és sikeresen értékesített, számos nemzetközi díjjal jutalmazott, minősítetten fenntartható épület: a 25 ezer m2 alapterületű Eiffel Square (2010), a 14.500 m2 alapterületű Eiffel Palace (2013), a 2016-ban átadott Váci 1 (13.750 m2), valamint a 2018-ban elkészült Promenade Gardens (25.000 m2). Folyamatban lévő fejlesztései a 2020-ban átadásra kerülő Szervita Square Building (12.500 m2), egy Budapest XI. kerületében tervezett irodafejlesztés, valamint 2023-ra egy marbellai luxuslakópark.

Szóljon hozzá!