ZETApress

hírportál

Midibuszok Budaörsön

Újabb IVECO midibuszokkal bővült a HOMM Kft. járműparkja. Délelőtt átadták az IVECO Magyarország Hunyadi János úti telephelyén azt a hét IVECO Dekstra LF38 alacsony-padlós midibuszt, melyek a jövőben Budaörsön ingyen szállítják a helyi utazóközönséget. Fotóink Lantai József felvételei.

A HOMM Kft már 2013 óta üzemelteti a Pest megyei település menetrend szerinti ingyenes autóbuszjáratait, és két éve bővíti folyamatosan flottáját az IVECO BUS különböző járműveivel. Prémiumszintű kényelmet kínál a városi utazáshoz az IVECO Dekstra LF38 modell, amely hátul rámpával és kerekesszékes helykialakítással, elöl pedig babakocsik számára kialakított területtel is rendelkezik. A kategóriájában egyedülálló jármű utasait kimondottan vendégváró fedélzet fogadja új, ergonomikus és könnyen ápolható ülésekkel, valamint bőségesebb térkínálattal, a 2-0-2 ajtóképlet pedig gyors utascserét biztosít. A robusztus és megbízható, 180 lóerő teljesítményű, 3 literes FIC dízelmotor erőteljes és hatékony.

A városi buszoknak nemcsak nappal, hanem sötétben is üzemelniük kell, ezért kanyarfény-funkcióval is rendelkező ködfényszórók fokozzák a szűk fordulók és manőverek biztonságát. A jármű LED-technikájú világítótesteket alkalmaz az irányjelzők, a nappali menetfény, a féklámpa, az oldalsó irányjelzők, az oldalsó méretjelzők és a helyzetjelzők funkcióihoz. Ezek hosszú élettartamúak, kis energiafogyasztásúak és rendkívül minimális a karbantartási igényük. Az autóbuszokhoz kétéves, kilométer-korlátozás nélküli teljes körű jótállást biztosít a Danube Truck Magyarország Kft, ezzel is hozzájárulva a kedvező teljes birtoklási költséghez.

Alvállalkozóként hosszú ideje biztosítjuk Budaörs közösségi közlekedését. Járataink és járműparkunk fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk az utazóközönség igényeire és visszajelzéseire. A csúcsminőséget képviselő, egyedi kialakítású IVECO Dekstra LF38 autóbuszainkkal minden eddiginél kiszámíthatóbb és biztonságosabb szolgáltatást nyújthatunk. Mindezek, és a kedvező üzemeltetési feltételek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ismét az IVECO kínálatából válasszunk – mondta Homm Károly, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója.

A személyszállítással több mint három évtizede foglalkozó HOMM Kft. mintegy 300 autóbuszból álló járműparkjában jelenleg három darab IVECO DAILY 24+1 fős midibusz, három IVECO Feniks Low Entry és hat IVECO Feniks Intercity modell, valamint a most átadott hét IVECO Dekstra LF38 alacsony-padlós városi midibusz található. A budapesti székhelyű vállalat a jövőben további IVECO BÚS típusok beszerzését tervezi.

A gazdagon felszerelt IVECO Dekstra LF38 autóbuszok igényes kialakítással, teljesen új fejlesztésű utastérrel és takarékos dízelmotorokkal büszkélkedhetnek. A kategóriájában egyedülálló HI-MATIC nyolcfokozatú automatikus sebességváltó rendkívül megkönnyíti a járművezetők dolgát, és a hátsó légrugós felfüggesztéssel együtt különösen kényelmes utazási élményt biztosít. A hegyes-völgyes városba fontos felszereltség a Telma retarder, amely a megbízható és tartós lassulásban remek partnere a hajtásláncnak. Büszkék vagyunk rá, hogy a HOMM Kft. a járművek kiemelkedő tulajdonságai miatt ezúttal is az IVECO márkát választotta, és a most átadott új midibuszokkal együtt immár 19 tagúra bővült partnerünk olasz gyártmányú különítménye – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

Az IVECO BUS

Az IVECO BUS a CNH Industrial N.V. egyik márkája. A New York-i és a milánói tőzsdén is jegyzett CNH Industrial N.V. a termelési eszközök egyik világméretű vezető gyártója. A közösségi közlekedés terén jelentős szereplőnek számító és az európai vezető buszgyártók közé tartozó IVECO BÚS olyan járművek széles választékának tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a közösségi és a magánüzemeltetők minden igényének megfelelnek:

iskolabuszok, városközi és turistabuszok (CROSSWAY, EVADYS és MAGELYS)
szóló és csuklós városi buszok, beleértve a 8RT-alkalmazásra való változatokat is, az olyan tiszta technológiák élenjárójaként, mint a CNG- és a hibridhajtás (URBANWAY és CREALIS)
mini- és midibuszok mindenféle személyszállítási feladatra (DAILY) különböző alvázak felépítményezők számára.

Az IVECO BUS több mint 5000 főt foglalkoztat két gyártóegységében, a franciaországi Annonay és a csehországi Vysoké Myto városában. Mindkét gyár bronzérmet kapott 2013-ban a WCM (World Class Manufacturing) szerinti auditálásuk után, amely a gyártási folyamatoknak a világ legszigorúbb szabványai szerinti irányítását biztosító nemzetközi módszertan. Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata a világ minden részén támogatást biztosít, ahol csak IVECO BUS járművek dolgoznak.

Szóljon hozzá!