ZETApress

hírportál

Jupiter a Nyugatinál

Ismét kinyitott a Jupiter, a világ első food truck-jak a Teréz körút 53-ban, ahol fogyatékos emberek is dolgozhatnak. A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola által, a Zsiráffal együttműködésben közösen mára szervezett szezonnyitó családi délutánja sajnos a rossz idő miatt elmarad – tudatta Sárréti Anita.

A tervezett megnyitó résztvevői Tausz Péter és Saás Petra, a Fruccola ügyvezetői; Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője és Tunyogi Imre slammer, a Jupiter munkavállalója lett volna. A Jupiter a világ első olyan food truck-ja, amelyet fogyatékos személyek is üzemeltethetnek! A 2019.09.11-es újbudai megnyitóról idekattintva olvashatunk.

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola csapata egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre a múlt évben, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Céljuk, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket.

A lelkes fiatalok a legfinomabb raclette sajt szendvics mellett saját koncepció szerint készült burgerüket készítik a belváros szívében. Sok embert ki tudnak szolgálni, hiszen több megváltozott munkaképességű személy foglalkozik azzal, hogy kiváló minőségben kerüljenek a finomságok a vendégek kezébe.

Közös szándékuk, hogy széles társadalmi környezetet elérve és érzékenyítve, a társadalmi vállalkozás ízletes ételeket és italokat kínáljon az érdeklődőknek. Környezettudatos működésük során javarészt hazai alapanyagokat használnak fel. Céljuk, hogy stabil munkát adjanak fogyatékos embereknek, fenntarthatóan működjenek, és minél több Jupiter kocsi induljon el az országban, minél több fogyatékos embernek munkát nyújtva ezáltal.

1 hozzászólás

  1. A Jupiter új nyitási időpontja a Nyugatinál: 2020. augusztus 2-a vasárnap, kezdés: 17 óra. Résztvevők: Tausz Péter és Saás Petra, a Fruccola ügyvezetői; Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője és Tunyogi Imre slammer, a Jupiter munkavállalója. Fellépő: Szécsi Böbe énekes 18 órától.