ZETApress

hírportál

Elment a polgármester

Elhunyt Bogdán László, a Baranyai megyei Cserdi független polgármestere – közölte a település jegyzői feladatait ellátó jogi osztályvezető. Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltségének munkatársa elmondta, kedd reggel értesültek a polgármester haláláról.

Az elhunyt településvezető 46 éves volt, faluját 2006 óta irányította, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőr-kapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de további részleteket a család kérésére nem árultak el.

Bogdán László, Cserdi polgármestere mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat – írta a főpolgármester a Baranya megyei település vezetőjének halálhírére reagálva Facebook-oldalán. Karácsony Gergely egy személyes emléket felelevenítve arról írt, hogy amikor legutóbb Cserdiben járt, Bogdán Lászlótól kapott egy fotót, amelyen Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű idős cigány-asszony látható. – Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek – emlékezett vissza a főpolgármester.

Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket mások vállára. Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat! – írta a főpolgármester részvétét kifejezve Bogdán László családjának és Cserdi polgárainak.

A Parlamentben Keresztes László Lóránt LMP képviselő napirend utáni felszólalásában emlékezett meg az elhunytról. Bogdán László 2015. február 8-án vasárnap délután a Petőfi Irodalmi Múzeumban Magyar Civil Becsületrendet vehetett át, melyről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!