ZETApress

hírportál

Respect for all

Meg kell keresünk az utat egymás megértéséhez! A korhatártalan tisztelet is a koronavírus-járvány mellékhatásai között szerepel – tudatta Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége, a Lions-közösség, az emberi méltóságot alapvető emberi értéknek tartja. Úgy döntöttünk, tenni kívánunk azért, hogy ezt az alkotmányos jogát mindenki gyakorolhassa. A Respect for all programunkat mindazokért indítottuk, akiket emberi méltóságukban sérelem ér. Első lépésként az idős emberek jobb társadalmi elfogadásáért, a generációk sikeresebb együttműködéséért lépünk fel partnereinkkel közösen.

Az apropót számunkra a COVID-19 járvány idején tapasztalt méltóságdeficit adta. Láttuk, hogy egyre többen tiszteletlenül bánnak az idősebbekkel, sokszor őket téve felelőssé a kijárási korlátozások miatt, hogy otthonukba zárva kell átmenetileg élniük, miközben munkahelyük, megélhetésük veszélybe kerül. A bűnbakképzés mellett éppen olyan bántó volt a gyakran kiskorúsító hangvétel, amikor a Maradj otthon! jó-szándékú üzenetét csak az idősebbekre szűkítették, és sokszor rossz hangnemben, erőszakosan képviselték.

Hangsúlyozzuk, hogy programunkkal nem szeretnénk senkit kioktatni, senkinek nem kívánjuk megmondani, mit tegyen. Jó példákat akarunk bemutatni. Meggyőződésünk szerint megtanulható, hogyan adjuk meg egymásnak a tiszteletet, hiszen ez gyakran apróságokon, kis gesztusokon, egy-egy szón, mozdulaton, néha néhány másodpercnyi türelmen múlik. Hiszünk abban, hogy a különböző generációk, megismerve egymás nézőpontját, érdekeit, mozgatórugóit, kölcsönösen jobb kommunikációt folytathatnak egymással. A programunk honlapján ezért a generációk együttműködésének, a tisztelet kifejezésének lehetőségeivel kapcsolatos írásokat, interjúkat közlünk, videókat teszünk közzé.

A Facebook-oldalunkon pedig lehetősége van mindenkinek arra, hogy hozzászóljon az egyes tartalmakhoz. Első lépésként sokak számára hiteles embereket kerestünk meg, és arra kértük őket, mondják el a témáról a véleményüket, beszéljenek személyes tapasztalatukról, szerintük hogyan hidalható át a generációk közötti szakadék. Ezzel kapcsolatos gondolatait, személyes történeteit Bánsági Ildikó, Borbély Alexandra, Csonka András, Endrei Judit, Kubik Anna, Majoros Péter Majka, Nagy Sándor, Serbán Attila, Simkó Beatrix és Szinetár Dóra már megosztotta velünk. A beszélgetéseket folyamatosan publikáljuk online felületeinken, három interjú már megnézhető a weboldalunkon, YouTube csatornánkon, és megosztottuk Facebook-oldalunkon. Folytatjuk a sorozatot, szeretnénk másokat is megszólaltatni a témával kapcsolatban.

Kíváncsiak vagyunk arra, mit gondolnak a civilek, fiatalok és idősek: kinek kell lépnie a másik felé, áthidalható-e a szakadék a korosztályok között, miért tisztelhetik egymást a különböző generációk, hogyan beszélhetnek egymással úgy, hogy ebben senki emberi méltósága ne sérüljön. Hamarosan felhívást teszünk közzé, amelyben arra ösztönözzük az embereket, hogy küldjék el videón a témához kapcsolódó, személyes történetüket. Megosztható tapasztalatot, jó gyakorlatot várunk. A videókat közzétesszük Facebook-oldalunkon.

A Respect for all programban alapító, együtt-gondolkodó partnerünk két PR-ügynökség, a FERLING Kft. és a Strategic Scope Kft. Rajtuk kívül még sokan álltak és állnak e mindannyiunk számára fontos ügy mellé. Ez úton is köszönjük pro bono végzett munkájukat. Programunk nyitott, várjuk a velünk közös értékeket valló partnereket, hogy mind több helyre eljuthasson üzenetünk.

Lions Clubok Magyarországi Szövetsége

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben az Egyesült Államokban alapították. A lions.hu Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 ezer klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete. A magyar szervezet 1989-ben jött létre.

FERLING Kft.

A ferling.hu FERLING közel 3 évtizedes tapasztalattal rendelkező, hazai alapítású és magyar tulajdonban lévő független pr-ügynökség, a kelet-közép európai térség jelentős, stratégiai tanácsadást és teljes körű pr szolgáltatást nyújtó vállalkozása. Küldetése, hogy partnerei számára növekvő ismertséget, jó hírnevet, hatékony sajtókapcsolatokat és értékeikkel azonosuló belső, törekvéseiket elfogadó vagy támogató külső közvéleményt tudjon kialakítani.

Strategic Scope Kft.

A stscope.hu Kft. közel 30 év tapasztalatával teljes körű pr szolgáltatást nyújtunk. Szakmánkban naprakészek vagyunk és kreatívak. Ügyfeleinket jó hírnevük felépítésében, megerősítésében és megtartásában támogatjuk. Jó nevű nemzetközi hálózat tagjaként hat kontinensen egységes kommunikációs kampányokat tudunk szervezni.

Szóljon hozzá!