ZETApress

hírportál

Több lesz a jegyellenőr

Az utasok igényeinek is megfelelve a BKK növeli a jegy-ellenőrzések számát a fővárosi vonalakon. Arra kérik a fővárosban közlekedőket, hogy támogassák munkatársaik tevékenységét, hiszen a járvány idején különösen fontos, közös érdek, hogy a közösségi közlekedési járatok rendezettek, biztonságosak legyenek.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányrendeletek, illetve a drasztikusan csökkenő utasszámok miatt a jegyellenőrök beosztását módosítani kellett az elmúlt hónapokban. Május eleje óta közel teljes létszámmal végzi a BKK a jegy-ellenőrzést a járatokon, az utasok döntő többsége pedig becsületesen betartja az utazási szabályokat – tudatta a BKK Kommunikáció.

Emellett azonban sajnos vannak, akik megpróbálnak visszaélni a járvány miatt megváltozott körülményekkel, ezért 2020. április elején a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal együttműködve a BKK erősítette a felügyeletet azokon a járatokon, ahol a visszajelzések alapján rendszeresen felbukkantak a szabályokat be nem tartó utasok. A május elején kezdődő érettségi időszakkal visszaállt a tanítási időszakban érvényes menetrend, ezzel az ellenőrzések is gyakoribbá váltak, június 2-ától pedig már teljes kapacitással jelen lesznek az ellenőrök a járműveken.

A bevezetett intézkedések dacára az elmúlt hetekben többször fordultak panasszal a Budapesti Közlekedési Központhoz, miszerint még mindig vannak, akik utazásuk során nem tartják be az alapvető egészségügyi előírásokat (pl: a maszkviselést), és az ideiglenes szabályokat. Utasaink több csatornán is a jegy-ellenőrzések számának növelését szorgalmazták, amelyre napokon belül lehet számítani. A BKK elrendelte, hogy a jegyellenőrök munkájuk során kiemelten figyeljenek a 1,5 méteres védőtávolságra az utasok és saját egészségük megőrzése érdekében. A munkatársainkra vonatkozó kötelező szabályok mellett a fővárosban közlekedőket is arra kérjük, hogy figyeljenek a rendelet betartására.

Kérjük a tisztelt utasokat, hogy támogassák a jegyellenőrök tevékenységét, hiszen közös érdekünk, hogy a járatok rendezettek legyenek. A járvány idején a megszokottakhoz képest is legyenek türelmesebbek kollégáinkkal, akiknek gyakran kell konfliktusokat vállalniuk és intézkedniük az utazási szabályok betartatása, illetve az önök biztonsága, nyugodt utazása érdekében.

Szóljon hozzá!