ZETApress

hírportál

Bringával a villamoson

Bővül a kerékpárszállítás lehetősége a budai fonódó villamoshálózaton – tudatta a BKK Kommunikáció. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. közös fejlesztésének eredményeként mától újabb 62 db villamoskocsin valósult meg a kerékpár-szállítási lehetőség.

Ennek eredményeként a budai fonódó villamoshálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő, kerékpár-szállításra utaló piktogrammal megjelölt valamennyi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani.

A meglévő 80 kerékpár-szállításra felkészített villamoskocsi mellett újabb 62 kocsin teszi lehetővé a BKK és a BKV Zrt. a kerékpárszállítás lehetőségét mától. A villamosokkal a budai fonódó hálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosvonalon találkozhatnak: ezeken a vonalakon valamennyi Tátra típusú szerelvényre fel lehet szállni biciklivel; a szerelvényeket egy kerékpár-szállításra utaló piktogram jelöli. A fejlesztésnek köszönhetően közel duplájára nő a kerékpár-szállításra alkalmas villamosszerelvények száma a fővárosban.

Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Azok a kerékpárok – például a fekvőbicikli -, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani! A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

A kerékpárszállítás szabályairól további információk idekattintva olvashatók. A BKK az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban utazókat, ezért folyamatosan vizsgálja a kerékpár-szállításra alkalmas járatok bővítésének lehetőségeit.

Szóljon hozzá!