ZETApress

hírportál

Strandnyitás Pünkösdkor

A budapesti strandok készen állnak az újraindulásra a biztonság jegyében. A Kormány május 16-i rendelete és a főpolgármester május 19-i döntése értelmében a budapesti strandok május 30-án szombaton nyitnak ki.

A budapesti strandok készen állnak az újraindulásra a biztonság jegyében – hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója délelőtt a margitszigeti Palatinus Strandon. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A fenti rendeletek értelmében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi, Római strandok nyitására május 30-án, míg a Pünkösdfürdői strand nyitására a korábbi évek gyakorlatának megfelelően legkésőbb június 15-én hétfőig kerül sor.

A belépők árai alapvetően nem növekednek, és természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A sorban állás elkerülése érdekében fontos változás az eddig megszokottakhoz képest, hogy a belépők kizárólag online felületünkön kerülhetnek megvásárlására, mely a 2020. május 25-én megújuló honlapon lesz elérhető. A fürdők területén pedig kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

A strandok felkészítési munkálatai május 05-én keddtől a Nemzeti Nép-egészségügyi Központ ajánlásai szerint megkezdődtek. A hagyományosan végzett strandfelkészítési munkákon kívül a BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi strandfürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizének a teljes körű bevizsgálása után kerülhet sor.

A jövőben új szabályok is életbe lépnek mind a látogatók, mind a munkavállalók érdekében. Fontos változás, hogy a Nemzeti Nép-egészségügyi Központ rendelete korlátozza a fürdők egyidejű befogadóképességét, amely a korábbi évek gyakorlatához képest kevesebb egyidejű bent tartózkodást tesz lehetővé. A szabad férőhelyek száma – a parkolókhoz hasonlóan – mind a bejáratnál, mind a strandok honlapján feltüntetésre kerül.

A medencék egyidejű befogadóképességének korlátozása szintén a látogatók érdekét védi. Ezt az úszó- és vízmesterek fokozottan ellenőrzik a jövőben. A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik.

A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatóterek (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre. Azon strandok területén, ahol egyéb szolgáltatások (pl. játszótér, sportpályák) üzemelnek, ott ezek legalább naponta kétszer kerülnek takarításra. A kölcsönözhető eszközök fertőtlenítése minden használat után megoldott. A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre.

A munkavállalók biztonságának érdekében a fürdő területén működő pénztárosok, – ahol egyéb szolgáltatások megvásárlására lesz lehetőség – plexivel, illetve üvegablakkal elzárt módon, maszkban és kesztyűben végzik majd munkájukat. A takarítást végző személyzet számára megfelelő védőfelszerelés biztosított.

A helyzetre való tekintettel módosul a házirend is. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívjuk a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem engedjük be a látogatóinkat a strand területére!

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek. A gyógyszolgáltatások igénybevételének lehetőségéről a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megkezdte az egyeztetést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel. Az információk ismeretében az érintett vendégeket legkésőbb május 30-ig tájékoztatják. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. akkortól várja kedves vendégeit és kéri együttműködésüket!

Szóljon hozzá!