ZETApress

hírportál

Pilisi Parkerdő-látogatás

Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél. A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen a héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatók.

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására. A következő napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését – tudatta Mészáros Péter szóvivő. Fotóink a Pilisi Parkerdő Zrt. felvételei.

Május 19-én keddtől kinyit a Visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 09 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.

Szintén május 19-én kedden nyit a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.

A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-én keddtől várja a vendégeket.

Május 22-én péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.

A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-én hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.

A Budakeszi Vadaspark május 18-án hétfőn kinyitott, látogatható.

Szóljon hozzá!