ZETApress

hírportál

Szegedi laptopátadó

Gyermekotthonoknak segített a Roche Magyarország. Soha nem látott mértékű összefogás valósult meg Magyarországon, melynek eredményeként már több mint 30 milliárd forintértékű felajánlás érkezett az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporton keresztül.

Szegeden a Roche Magyarország Kft. jóvoltából 303 laptopot adtak át az ÁGOTA Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon fenntartójának. A Roche Magyarország Kft. a koronavírus-járvány kitörésekor azonnal felajánlotta segítségét és együttműködését – tudtuk meg Bangha-Ónody Csillától. Fotóink Surányi Kinga felvételei.

A sajtótájékoztatót megelőzően az akciócsoport már meglátogatta a tápéi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Gyermekotthon lakóit, így ők már igénybe is vehették az első digitális eszközöket. A vállalat korábban gyógyszeradományt különített el a rászoruló fertőzött betegeknek, illetve húszmillió forint pénzbeli adományt is biztosított a kórházak és egyéb érintett intézetek, szervezetek támogatására. Több orvos munkatársuk jelenleg is egészségügyi intézményben, azaz a frontvonalban, önkéntesként vesz részt a betegek gyógyításában, míg mások a KórházSuli Alapítvány tevékenységéhez csatlakozva a tanulásban segítik azon kórházi dolgozók gyermekeit, akikkel szüleik nem tudnak otthon maradni.

Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője az átadón hozzátette: könnyfakasztó történeteknek voltak szemtanúi az elmúlt időszakban, hiszen a nagy mennyiségű felajánlás példaértékűen bizonyította a magyarok helytállását, mellyel kapcsolatban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes egyik kijelentését idézte: A jótett jobbá tesz!

Dr. Simon Attila István, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az ÁGOTA Alapítvány nagyon sok gyermekről gondoskodik, így az adomány ezúttal is a legjobb helyre került, a szervezet pedig a kormány jó partnere a családbarát gyermekvédelemben.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szintén köszönetét fejezte ki az alapítványnak, illetve rajta keresztül a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak nyújtott nagylelkű adományért.

Kothencz János, az alapítvány alapítója mindehhez csatlakozva kijelentette, hogy ebben a nehéz időszakban a számítógépek a lehető leghatékonyabb módon segítenek a gondozásukban lévő gyermekotthonok lakóinak.

Szóljon hozzá!