ZETApress

hírportál

Elolvadt a jég

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 6. szám

Tisztelt Ferencvárosi Olvasók! A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően végre eltűnt az utcákról a hó és a jég, de az utcán járók nem örülhetnek felhőtlenül a csúszásmentes járdáknak.

Sajnos a hókupacok alól ritkán látott mennyiségű cigarettacsikk, kutyapiszok-halmok és más szétdobált szemét került elő, cseppet sem vonzó látványt nyújtva a közterületeken, sétálóutcákban és építési telkeken.

Az idei télen ? eddig ? 22 napig lehetett részünk a hóesésben, miközben sokan úgy gondolták, a téli csapadék jótékonyan elfed mindent, így bármit nyugodtan elveszíthetnek, úgysem látja senki. Közel egy héttel az olvadás után pedig a szenny jó része még mindig az utcákat csúfítja, és valószínűsíthető, hogy ezt csak a múló idő jótékony hatása fogja elkoptatni, ahogy az az elmúlt években is gyakran megtörtént.

Ferencvárost sokan a rehabilitációnak köszönhetően választják új otthonul, érthetetlen tehát, miért nem vigyáznak a közterületekre azok, akik épp a városrész megszépülése miatt költöztek a kerületbe. Ideje volna végre belátni, hogy a piszok eltakarítása és a rongálások kijavítása komoly összeget igényel az önkormányzat költségvetéséből, amit az nagyrészt az itt élők adóforintjaiból tud fedezni. Előző lapszámunkban épp a Nehru parti rongálásról írtunk.

Végeredményben tehát, aki nem vigyáz a közterületek tisztaságára, mások ? és saját ? pénzét herdálja, amit Ferencváros más célra is fordíthatna, például utak helyreállítására, a rehabilitáció gyorsítására, vagy éppen a közbiztonság növelésére ? írta Steiner Gábor, a Ferencvárosi Kurír főszerkesztője.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Helyi plakátháború | ZETApress

Szóljon hozzá!