ZETApress

hírportál

Önkéntesek ösztöndíja

Ösztöndíjjal támogatja az ELTE a járványhelyzetben önkénteskedő hallgatóit – tudatta Madár Beáta, a Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatóság sajtóreferense.

A rendkívüli helyzet ideje alatt végzett, önkéntes hallgatói tevékenység támogatására ösztöndíjat hozott létre az ELTE Hallgatói Önkormányzat. A juttatással a segítségnyújtás ilyen formájának népszerűsítése mellett a veszélyhelyzet miatt diákmunka-lehetőségtől elesett, de önkéntes alapon dolgozó hallgatókat szeretnék segíteni.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói körében példás összefogást tapasztalható a koronavírus-járvány teremtette helyzet kapcsán, melynek hatására szinte pillanatok alatt jöttek létre újabbnál újabb szerveződések és segítő társulások. Az elmúlt időszakban az ELTE-s diákok megmutatták, hogy otthonról és nagyon rövid idő alatt is lehet értéket teremteni.

A többi között ezekből a tapasztalatokból kiindulva új ösztöndíjat hívott életre az ELTE HÖK a rendkívüli helyzet ideje alatt végzett, önkéntes hallgatói tevékenység támogatására. A mai nappal induló pályázat kiírása több célt szolgál: egyrészt azon hallgatókat szeretnék támogatni, akik a rendkívüli helyzet ideje alatt önkéntes tevékenységükkel segítenek bizonyos területeken, vagy akár a mindennapi élet megkönnyítésében. Mellettük azok helyzetén is szeretnének könnyíteni, akiknek rendszeresen végzett diákmunkájuk a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenült, felszabaduló idejükben pedig önkénteskedésbe fogtak.

Ez a pályázat a rendszeres önkénteskedés fontosságán túl a rendkívüli helyzetben való társadalmi felelősségvállalás fontosságára is hivatott felhívni a figyelmet. Fontosnak tartjuk a szervezett formában történő segítségnyújtást, ahol a hallgatók különböző alapítványok, társulások tagjaként vehetnek részt segítő tevékenységben, ugyanakkor a hallgatói és egyéni kezdeményezéseket is szerettünk volna támogatni – mondta Horváth Mihály, az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Az ösztöndíjra május 8-a és 15-e között jelentkezhetnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem teljes idejű, nappali képzésen tanuló, a pályázás félévében aktív státuszú hallgatói. A támogatás egy főre eső összege az érvényes pályázatot beadók számától függ, köztük osztják majd el a célra rendelkezésre álló keretösszeget, amely ebben a félévben 15 millió forint. A teljes pályázati kiírás idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!