ZETApress

hírportál

Új menetrend holnaptól

A BAHART a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel március 24-keddtől visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. Holnaptól a kompok menetrendje az alábbiak szerint módosul – tudatta Dobos Döniz PR munkatárs.

A május 8-a péntek és 28-a csütörtök közötti időszakban az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított: Szántódrév kikötőből 06:40 és 19:20 között 40 percenként indul a komp, Tihanyrév kikötőből 07:00 és 19:40 között 40 percenként indul a komp. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük.

Május 4-én hétfőtől a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig alkalmazott intézkedések a következők: A BAHART ismét elérhetővé tette kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.

A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól. A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk vagy az azt helyettesítő kendő, sál kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak. Mosdóhasználatra kompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség, továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján és közösségi média felületein.

Szóljon hozzá!