ZETApress

hírportál

Google webhely vagy saját honlap?

Manapság a vállalkozások számára egyre inkább ajánlott, hogy valamilyen formában jelen legyenek az interneten, hogy leendő partnereik, ügyfeleik megtalálhassák őket? akár a jelenlegi helyzetben is. A megjelenés két formáját mutatja be a Rackhost.hu.

Google Webhely

Helyi vállalkozások számára kifejezetten hasznos, ha rendelkeznek Google Cégem fiókkal, hiszen ennek segítségével könnyedén meg tudnak jelenni online, a Google találatai között. Ráadásul Google Cégem regisztrációval ingyen hozható létre Google Webhely, mely egy mobilra optimalizált honlapként szolgál. Mindehhez a Google Business fiókunkba feltöltött információkat, fotókat használja fel és tovább szépíthető különféle témák, szövegek, képek segítségével.

Előnyök

Nagy előnye, hogy végtelenül egyszerűen létrehozható, ráadásul nem kell külön a honlap aktualizációjával foglalkoznunk, hiszen amint a Google Cégem fiókunkban módosítunk valamit – például megváltoztatjuk a nyitvatartási időt, vagy feltöltünk egy új fotót – mindez automatikusan frissül a Google Webhelyünkön is. Egy kis- vagy kezdő vállalkozás számára remek lehetőség arra, hogy valamilyen formában megjelenjen az interneten.

Hátrányok

Az ingyenes verziót használva a honlapunk címe a következőképpen fog kinézni: honlapneve.business.site. Ennek változtatására csak úgy van lehetőség, ha vásárolunk egy Google Domain-t vagy más regisztrátornál foglalunk le egy nevet és átirányítjuk a Google Webhelyünkre. Továbbá az előre megadott sablonokon kívül más lehetőségünk nem igazán van a honlap testreszabására.

Saját céges weboldal

A Google Webhelynél sokkal több lehetőséget kínál egy saját honlap, azonban be kell vallanunk, hogy egy kicsit bonyolultabb lesz. Több módszer közül is választhatunk, hogyan szeretnénk elkészíteni. Vannak egyszerűbb és kevésbé egyszerű módszerek is, mindenki a saját erőforrásaihoz és céljaihoz mérten tud mérlegelni.

Előnyök

A saját weboldalunkon csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit fogunk megjeleníteni. Semmilyen korlátozás nincs azzal kapcsolatban ?a webtárhelyünk méretén túl?, hogy hány képet, vagy videót töltünk fel, használunk-e animációkat, térképes navigációt vagy bármi egyebet. Ráadásul a design tekintetében is teljes mértékben hagyatkozhatunk a saját terveinkre. Sőt saját domain néven tudunk megjelenni, bármilyen végződéssel.

Hátrányok

A saját céges weboldal elkészítése több munkát és időt fog igénybe venni, mint egy Google Webhely, de ezzel együtt sokkal profibb és hasznosabb is lesz. Valamint az oldalhoz szükséges domain nevet és webtárhelyet meg kell vásárolnunk, így a Google Webhellyel ellentétben ez nem lesz ingyenes. Viszont kevesebb helyet igénylő honlap esetén ez az összeg nem több évi pár ezer forintnál.

Mindenki vállalkozása céljaihoz és lehetőségeihez mérten eldöntheti, hogy melyik verziót választja, viszont érdemes legalább az egyik mellett letenni a voksunkat, hogy minél előbb megjelenhessünk az interneten és ne veszítsünk emiatt több potenciális vásárlót.

Szóljon hozzá!