ZETApress

hírportál

Somogyi kisokos

Erdei kisokos sorozatot indított a SEFAG Zrt. – tudatták sajtósaik. Saját Facebook-oldalán indított minden pénteken új résszel jelentkező sorozatot természetismereti témákkal a Somogy megyei erdőkezelő társaság.

A sorozat célja az erdőkről és az erdészekről szóló ismeretek bővítése és erősítése. Az informatív szövegek a társaság által fejlesztett elektronikus tananyaggal együtt segítik több természetismereti tantárgy távoktatását. A Somogy megyei állami erőket gondozó társaság saját közösségi oldalán megosztott témák az erdővel és életközösségével, valamint az erdészeti szakmával kapcsolatos érdekességeket bemutatnak. A megfelelő tagolásnak és a szakzsargont mellőző, egyszerű nyelvezetnek köszönhetően az oktató jelleggel készült információk könnyen befogadhatóak.

A hétről-hétre minden pénteken kikerülő új anyagok segítséget nyújtanak például a turistajelek helyes értelmezéséhez, az ízeltlábúak különböző csoportjainak felfedezéséhez, az erdőben zajló munkák megértéséhez és a SEFAG Zrt. egyes egységeinek, létesítményeinek megismeréséhez is. A SEFAG Zrt. ismeretterjesztő sorozatának elindításával egyrészt a természeti és kulturális kincseink iránt érdeklődőknek, másrészt a jelenleg távoktatásban tanuló diákoknak és tanáraiknak szeretne segítséget nyújtani.

Nem ez az első alkalom, hogy a társaság az iskolai tananyagokhoz kapcsolódó, azt kiegészítő és érdekesebbé tevő tudnivalókat oszt meg. Tavaly óta elérhető a somogyi erdő élővilágát, néprajzi és történeti érdekességeit gazdagon illusztrált formában, a magyar mellett angol és horvát nyelven bemutató e-tananyag.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Szóljon hozzá!