ZETApress

hírportál

Borok a borászattól

Igazán pécsi borok pedig a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből – a Pécs területén működő legnagyobb és a pécsi látképet alapjaiban befolyásoló szőlőültetvényekről származó borok ismét kaphatók: újranyit a saját borbolt és teljes palackos kínálattal indult be a webshop is, országos kiszállítással.

Felújított és fertőtlenített környezetben ma nyit újra, egyelőre szűkített nyitva tartással a PTE SZBKI Pázmány Péter utcai borboltja. Az első héten csütörtökön 09 és 15 óra között várják a vásárlókat, majd májustól csütörtök-pénteken 09 és 15 óra között lesz nyitva a bolt, ahol folyóborok és palackos borok egyaránt vásárolhatók. A helyzetre való tekintettel természetesen a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett lehet majd vásárolni.

A héten indult el a PTE SZBKI és a Pannon Borbolt együttműködésében a teljes palackos kínálat webshopos értékesítése, ahol jelenleg 12 bor vásárolható meg. A bevezető hetekben akciós csomagok is elérhetőek lesznek a népszerű borokból, így például a cirfandli 3 különböző változata (száraz, félszáraz, édes) 5+1 ingyenes akcióban juthat el az ország minden pontjára, sőt, külföldre is.

A kínálatban szerepelnek pécsi nemesítésű fajták, nemzetközi fajták, fehérborok, vörösborok, rozéborok és narancsborok, száraz, félszáraz, félédes és édes borok – széles kínálat, díjnyertes palackok a hetvenéves pécsi kutatóintézetből – tudatta Kottász Gergely, a PTE Rektori Kabinet sajtóreferense.

Szóljon hozzá!