ZETApress

hírportál

Kerülőút Újpalotára

Ma reggel lezárják a Csömöri út-Drégelyvár utcai közúti felüljárót – tudatta a BKK Kommunikáció. Megkezdődtek a Csömöri út-Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítási munkáihoz kapcsolódó előkészítő és feltáró munkák, ezért 08 órától a felüljárót lezárják a forgalom elől.

A hídon csak a BKK járatai hajthatnak át félpályás korlátozás mellett, így az újpalotai lakótelep és a belváros között az autóbuszok változatlan útvonalon járnak. A XIV. és XV. kerületet összekötő felüljáró felújítási munkáira a BKK Zrt. vállalkozási szerződést kötött a Colas Közlekedésépítő Zrt-vel. Ennek alapján megkezdődtek a híd alatti vizsgálatok, melyek eredménye szükségessé tette a forgalomkorlátozás tervezettnél korábbi bevezetését.

Ma 08 órától lezárják a forgalom elől a Csömöri út-Drégelyvár utcai közúti felüljárót, azon csak a BKK járatai hajthatnak át, félpályás korlátozás mellett. A hídon ideiglenesen a gyalogosforgalom is szünetel. Zuglóban, a Csömöri úton csak a Cinkotai útig, az újpalotai Drégelyvár utcában pedig csak a Molnár Viktor utcáig lehet gépkocsival behajtani. A lezárt szakaszt az autósok a párhuzamos útvonalakon tudják elkerülni.

A felüljáró lezárása miatt a környező csomópontokban a következő napokban áthangolják a jelzőlámpa-programokat és új jelzőtáblákat helyeznek ki annak érdekében, hogy az alternatív útvonalakat a járművezetők könnyebben elérjék. A közlekedés biztonságának növelése érdekében az Erzsébet királyné útján az Öv utcánál, valamint a Kolozsvár utcában a Rákospalotai körvasút sornál jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. Kérjük, ne megszokásból vezessenek és figyeljék a kihelyezett új jelzéseket! – fejeződik be a BKK közleménye.

Szóljon hozzá!