ZETApress

hírportál

Osztják már a maszkokat

Mint tegnap megírtuk, maszkot oszt a BKK és a Fő-polgármesteri Hivatal a fővárosban közlekedőknek. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselését Budapesten a közösségi közlekedési járműveken április 27-én hétfőtől – tudatta a BKK Kommunikáció.

Az intézkedés betartásának elősegítése érdekében, illetve hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a BKK járműveken, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fő-polgármesteri Hivatal mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóközönségnek és a fővárosban közlekedőknek a következő napokban. Az új utazási feltétel életbe lépését megelőzően és azt követően Budapest tíz forgalmas csomópontján hetente többször reggel 07 és 09 óra között összesen 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a BKK munkatársai.

A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik. Az első körben ötezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak. Az alábbi tíz helyszínen osztanak maszkot a következő napokban:

Batthyány tér M – metróbejárat
Deák Ferenc tér M – M3-as metróbejárat
Kelenföld vasútállomás M – Őrmezői oldal, a metró mozgólépcső előtt
Keleti pályaudvar – 7-es busz peron, a Belváros felé
Kőbánya-Kispest M – metrópótló peron, busz-végállomás
Nagyvárad tér M – metróbejárat
Nyugati pályaudvar – 4-es, 6-os villamos Nagykörút felőli metróbejárat
Örs vezér tere M – metróbejárat
Széll Kálmán tér M – metróbejárat
Újpest Központ M – metróbejárat

A BKK számára fontos az utazóközönségünk egészsége, ezért szeretnénk ezekkel az aktivitásokkal is hozzájárulni ahhoz, hogy utasaink elkerüljék a fertőzést! – hangsúlyozta a BKK vezérigazgatója. – Ha odafigyelünk magunkra és embertársainkra, illetve betartjuk az intézkedéseket, csökkenthetjük a fertőzésveszélyt, és a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választást jelenthet a fővárosi utazásokhoz – tette hozzá dr. Varga Ivett. A mindnyájunk védelmét szolgáló intézkedés betartására a közterületi FUTÁR-kijelzők, a járműveken pedig hangbemondás és a kihelyezett tájékoztató anyagok figyelmeztetik majd az utasokat.

A környező európai fővárosok közül Bécsben és Prágában már korábban bevezették a közösségi közlekedési eszközökön való maszkviselést a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében. Budapesten továbbra is naponta fertőtlenítik és takarítják a járművek minden közösen használt felületét – beleértve a leszállásjelző gombokat, a kapaszkodókat, az ülőfelületeket, az ablak-nyitókat – és a jármű vezetőállását is.

Szóljon hozzá!