ZETApress

hírportál

Akkreditált nyelvvizsga otthon

Az iTOLC már készen áll az otthonról végezhető, akkreditált nyelvvizsgára. A kialakult járványügyi helyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára az otthoni nyelvvizsgáztatás akkreditációját – tudatta Takács Bíborka, DeepInsight Creative.

A kérelmeket április 14-én keddtől fogadta a Hivatal, amelyet az iTOLC Nyelvvizsgaközpont az elsők között nyújtott be. A koronavírus járvány és a megelőzésre irányuló intézkedések nagy mértékben forgatták fel a fiatalok terveit is, hiszen a felsőoktatásba vágyók közül többen a közeljövőben készültek nyelv-vizsgázni. A vészhelyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal húsvét keddtől lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára, hogy akkreditációs kérelmet adjanak be otthoni, online nyelvvizsgáztatásra.

Addig is, amíg az iTOLC által benyújtott kérelem zöld utat kap, az érdeklődők az itolc.hu weboldalon jelentkezhetnek és akár teljesen ingyenesen kipróbálhatják, hogy zajlik egy iTOLC nyelvvizsga, egyelőre próbavizsga formájában. Az iTOLC szombat délután meghirdetett országos online próbavizsgája néhány óra leforgása alatt betelt, ezért a vizsgaközpont újabb alkalmat hirdet a mai napon.

Nyelvvizsga-központunk a kezdetektől fogva hitt az innovációban, nálunk a jelentkezők már hosszú idő óta próba-vizsgázhatnak online, a technikai feltételek adottak. Éppen ezért tudtunk ilyen gyorsan reagálni a törvényi változásokra és szabályozásokra, így ahogy lehetett, beadtuk az engedélyt az otthonról végezhető, akkreditált online nyelvvizsga elindítására. Bízunk benne, hogy ezzel a lehetőséggel sok tízezer érintettnek tudunk majd valós segítséget és kézzelfogható megoldást adni ebben a kihívásokkal teli helyzetben – mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője.

Az iTOLC Nyelvvizsgaközpont

Az iTOLC Magyarország első teljes mértékben digitális, akkreditált nyelvvizsga-központja. A digitális alapon történő vizsgáztatás szuper gyors eredményközlést tesz lehetővé, amellett, hogy a vizsga feladatai aktuálisak és a mindennapi életben használt helyzeteken alapulnak. A számítógép segítségével így olyan hétköznapi helyzeteket is szimulálni tud a nyelvvizsga, mint egy chat-es beszélgetéses vagy egy blogposzt megírása.

A több évtizedes nyelvvizsgáztatási tapasztalat, a modern technológia és a fiatalos csapat tette lehetővé, hogy az iTOLC Magyarországon egy új, modernebb alternatívát kínáljon a nyelvvizsgára készülőknek. Az érdeklődők a vizsgaközpont honlapján és iTOLC Nyelvvizsga nevű Facebook-oldalán további információkat is elérnek. Az iTOLC csapata a hét minden napján szinte 00-24 órában elérhető a honlapon is elérhetővé tett iTOLC Facebook-chaten.

Szóljon hozzá!