ZETApress

hírportál

Francia reggelit otthon!

Csatornát váltott a francia reggeliző-pékség. Két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből menő házhoz szállító az á table! – tudatta Révész Gábor kommunikációs tanácsadó. Az indulásról idekattintva olvashatunk.

Az á table! autentikus francia pékség és süteményező a budai Fény utcai piac mellett indult el csaknem tíz éve. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest módosabb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban.

Az á table! sosem az olcsóságával nyomult, ellenkezőleg: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsolt brandet igényes közönségének. Kis túlzással azt lehet mondani, a reggeliző arculatát laza városi arcok és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. Eddig…

Két hét kellett, hogy a kiadós francia reggelikben, ínyenc tortákban utazó cég átálljon a házhoz szállításra. A kínálat is ennek megfelelően módosult. A minőséget tartják. A heti hétnapos szolgáltatást szintúgy, más szóval nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítanak.

Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? – Muszáj! – adja élete legrövidebb nyilatkozatát Hajdu Péter, az á table! alapító tulajdonosa, aki egyetért azokkal, akik szerint ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből persze meg kell próbálni a lehető legtöbbet, legjobbat kihozni – osztoznak a tulajdonos derűlátásában az á table! pékjei és cukrászai.

Mentőöv pékeknek

Hajdu Péter az á table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalról pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat különböző helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az érintésmentes protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.

Szóljon hozzá!