ZETApress

hírportál

Ingyenes e-aláírás

2020. április végéig ingyenes a minősített e-aláírás megszerzése és használata a TrustChain Platformon. A globális egészségügyi vészhelyzet miatt az e-aláírás a digitális szerződéskötő platformon szükséges esetén továbbra is ingyenes marad.

Március végéig videón keresztül hétvégén is bárki megszerezheti minősített elektronikus aláírása tanúsítványát! – tudatta Domak Ibolya ügyvezető igazgató, Twist Communication Kft.

A TrustChain Platformon keresztül kizárólag minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak megszerzésére van lehetőség, ezen tanúsítványok kibocsátását a szerződött bizalmi szolgáltató partnere, az Evrotrust Technologies AD biztosítja. A felhasználók az Evrotrust mobil applikáció segítségével láthatják el minősített e-aláírásukkal a TrustChain Platform segítségével létrehozott dokumentumaikat.

Az elektronikus aláírás a digitális aláíráshoz rokonítható fogalom, ugyanakkor a digitális aláírás kifejezés elsősorban a technológiával foglalkozik, az elektronikus aláírás fogalma pedig a technológia mellett a jogi fogalmat is lefedi. – Az elektronikus aláírás jogilag elfogadott hitelességet ad, amely nagyon fontos különbség. A Minősített Elektronikus aláírás (QES) az egyetlen olyan aláírás típus az Európai Unió területén, amelynek joghatása megegyezik a kézírásos aláírásokéval – hangsúlyozza dr. Vándor András, a TrustChain Systems Kft. termékfejlesztési vezetője.

A magyar Polgári Per-rendtartás (2016. évi CXXX. törvény) 325. § f) pontja értelmében, a minősített elektronikus aláírással és ebbe ágyazott időbélyeggel ellátott okirat teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül.

TrustChain Platform

A TrustChain online szerződéskötő platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon. Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

Szóljon hozzá!