ZETApress

hírportál

Online védés az ELTE-n

Csaknem félszáz online szakdolgozat-védést tartottak eddig az ELTE jogi karán – tudatta Madár Beáta sajtóreferens.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara gyorsan reagált a koronavírussal összefüggő intézkedések miatt kialakult helyzetre, így a megváltozott körülmények nem érintették a szakdolgozat-védések ütemezését. Múlt pénteken tartották az első online formában történő védést, kedd délutánra már csaknem ötven joghallgató adhatott számot tudásáról ilyen formában.

Március 13-án pénteken tartották az első online szakdolgozat-védéseket az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK), amire korábban még nem volt példa a kar történetében. A Polgári Jogi és Büntetőjogi Tanszékeken megtartott virtuális védések alkalmával előre egyeztették a hallgatókkal, hogy milyen platform áll rendelkezésükre a videóbeszélgetés lebonyolítására. Ez kezdetben okozott némi fennakadást a videóhívások képminősége tekintetében, de mostanra minden hallgató számára elérhetővé tettek olyan alkalmazásokat, amelyeken keresztül gördülékenyen folytathatók le a számonkérések. Az oktatók is folyamatosan megosztják egymással a tapasztalataikat.

Csak kedden több mint húsz hallgató szakdolgozat-védése zajlott le a tanszéken. Tapasztalataink szerint ezeken nem volt fennakadás, a védések menete gördülékeny volt. A hallgatók számára nem jelentett gondot a csatlakozás és a kommunikációban sem akadt probléma – mondta Menyhárd Attila, az ELTE ÁJK Polgári Jogi Tanszék vezetője. A nemrég bejelentett, egyetemeket érintő korlátozásokat követően 79 szakdolgozat-védés maradt hátra az ELTE ÁJK-n a tavaszi időszakban. Ebből csaknem ötven hallgató már túl is van a beszámolón, amelyet online formában mutatott be a vizsgabizottság előtt. A többi diák is hasonló módon eleget tud majd tenni ennek a kötelezettségének az elkövetkező napokban.

Szóljon hozzá!