ZETApress

hírportál

Bármely ajtón felszállhatunk!

A koronavírus-járvány megelőzése érdekében felfüggesztik az első-ajtós felszállási rendszert Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján ma 00 órától átmenetileg, határozatlan időre a fővárosi közösségi közlekedési járatokon megszűnik az első-ajtós felszállási rendszert.

A rendelkezés a járművek jobb szellőzését segíti, és azt, hogy ne az első ajtónál tömörüljenek az utasok felszálláskor. A közösségi közlekedési szolgáltatók arra biztatják az utasokat, hogy minél gyakrabban nyissák ki a járművek ablakait, mert ez is jelentősen hozzájárul a szellőzéshez. Ennek érdekében természetesen minden jármű ablakának nyithatóságát biztosítjuk. Az első-ajtós felszállási rend felfüggesztése mintegy kétszáz fővárosi autóbusz- és trolibusz-vonalat érint.

A főpolgármester bejelentette azt is: tovább növelik az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. A járművek takarításával kapcsolatban a BKV részletesebb, múlt pénteki közleménye idekattintva olvasható. Holnaptól kezdve a BKK ügyfélközpontjait is erős fertőtlenítővel takarítják naponta, illetve szükség esetén naponta többször is.

Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója szerint amennyiben szükséges, további intézkedéseket is elrendelnek – elrendelhetnek, ha azzal a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltató hozzájárulhat a járvány terjedésének megelőzéséhez, megfékezéséhez – tudatta a BKV Zrt. és a BKK Kommunikáció. További tudnivalók az első-ajtós felszállási rend felfüggesztésével kapcsolatban:

– A közlekedési szolgáltatást továbbra is érvényes jegy vagy bérlet megvásárlásával lehet igénybe venni.
– Aki mobiljegyet használ, a kihelyezett kód beolvasása nélkül is felszállhat a járatokra.
– A járművekről az első-ajtós felszállási rendre vonatkozó feliratokat, matricákat nem távolítják el, kérjük, ezeket az intézkedés visszavonásáig ne vegyék figyelembe!
– Az első-ajtós felszállás felfüggesztése határozatlan időre szól, a BKK jelezni fogja, ha a járványveszély elmúltával ismét életbe lép a korábbi rend.

Szóljon hozzá!