ZETApress

hírportál

Érték és Minőség 2020-ban is

Érték és Minőség Nagydíj – A legjobb versenypolitika a kiváló minőségre való törekvés! Minőségi szemlélet 2020-ban is: 40 főkategóriában lehet nemzetközi szintű elismerésre pályázni május 27-ig – tudatta Herczeg Dóra, mert a ma délelőttre tervezett Benczúr házbeli sajtótájékoztató a koronavírus járványhelyzet miatt elmarad.

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára május 27-én szerdáig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa. A pályázat igen széles spektrumban kínál lehetőséget azon vállalkozások számára, akiknek fontos, hogy produktumát hazai és nemzetközi szinten is elismerjék. A pályázati rendszer minden évben kiemel egy társadalmilag is fontos témakört. Az idei év mottója: Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk! Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét az értékek, a tanúsított minőség iránt. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, szeptember 9-én szerdán a Parlament Felsőházi Termében adják át.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásának. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot idén 3. alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., az erdélyi székhelyű MULTINVEST SRL., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., és a SZÁM-PONT Kft. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat fővédnöke dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Szakmai támogatója a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek és szolgáltatások gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységének fejlesztéséhez. Fontos feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos választásban. Eszközrendszerével járuljon hozzá az egészségtudatos, energia-hatékony termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogassa a magas hozzáadott értékű, tudásalapú termékek megjelenését és a szellemi-tulajdon intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését, valamint szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését.

A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést, az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím elnyerését és a tanúsító védjegy használatát bárki számára, pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet május 27-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 40 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket, szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség jelképét, a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át szeptember 9-én.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója elmondta: Egy minőség tanúsító védjegy, mint az Érték és Minőség Nagydíj is közvetlen jól látható pozitív üzenetet hordoz. Megkülönböztet más hasonló termékektől. Híd szerepét tölti be a vállalkozók és a fogyasztók között. Hatalmas tudás, tapasztalat, innováció erejét olvasztja egybe. Magyarország mindig is híres volt arról, hogy bővelkedik mind az alkotó elmék, mind a bennük megszülető kiváló gondolatok számossága tekintetében. Ugyanakkor napjainkban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a benyújtott pályázatok vizsgálatának fókuszpontjában mindenképpen helyet kapjon a szellemi-tulajdonvédelmi tudatosság is. Az idei év mottója: Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk! Természetesen ez gondolat nagyon széles palettát ölel fel, hiszen az egészség meghatározza az életünket mind a munkában, mind magánéletünkben. Az odavezető út is hosszas, több felé ágazó. Céljaink eléréséhez többek között szükség van megelőzésre, tudatformálásra, a fenntarthatóság figyelembevételére és nem utolsó sorban az oktatásra, képzésre.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a pályázat kapcsán úgy fogalmazott: Nélkülözhetetlennek és fontosnak tartom az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat azon törekvését, hogy a tudatos vásárlás és fogyasztás előmozdítását összekapcsolja a kimagasló minőséget előállító hazai termelők elismerésével. Azok a vállalkozások ugyanis, amelyek az alkotás és a teremtés útján járva, a magyar földből, magyar alapanyagokból és hazai munkaerő közreműködésével, kreativitásukat latba vetve, készítik el termékeiket, sikerükkel Magyarország sikeréhez is hozzájárulnak. Nem kis részben, ezeknek a vállalkozásoknak köszönhetjük, hogy 2010 óta összesen 840 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, s hogy ma már több mint 4,5 millió ember dolgozik hazánkban. Bízom benne, hogy magyar gazdaság növekedési pályáját kihasználó vállalkozások közül idén is sokan döntenek úgy, hogy megmérettetik magukat és bizonyítják, hogy termékük vagy szolgáltatásuk kiérdemli az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat megkülönböztető védjegyét.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára így összegzett: Az idei esztendőben a 2020 az erős magyar közösségek évét azzal a céllal hirdettük meg, hogy láthatóvá tegyük mindazokat egyéni és közösségi teljesítményeket, amelyeknek köszönhetően a magyarság egységes, összetartó, közös cselekvésre képes nemzetként vághat neki egy új évtizednek. Az Érték és Minőség Nagydíj azokat a szereplőket tömöríti, akik felismerték, hogy termékeikkel, értékmentő és értékteremtő munkájukkal saját közösségük erejét gyarapítják. Segítségével egyre mutathatják meg tevékenységüket, válnak mások számára is példává.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a pályázat kapcsán így fogalmazott: A Romániai Magyar Demokrata Szövetség harmadik éve külhoni támogatója az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatának, és nagy örömmel tapasztalom, hogy évről évre emelkedik azok száma, akik ezt az elismerést elnyerik Erdélyből. Mindez azt bizonyítja, hogy a honi magyar termékek és szolgáltatások magas szakmai színvonalat képviselnek, megállják a helyüket a határainkon túl is. De nem lehet megállás. Meggyőződésem, hogy a kis- és középvállalkozóknak, akik az élet különböző területein – a népművészetben, az oktatásban, az egészségügyben vagy akár az innovációban – fejtik ki tevékenységüket, továbbra is feladatuknak kell tekinteniük kultúránk, hagyományaink népszerűsítését a nemzetközi porondon.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat működtetőinek és Védjegyhasználóinak gyártás-filozófiája szerint a termék életében a magas minőség kiemelten fontos, büszkén vallják és hirdetik, hogy a minőség és szakértelem soha nem lehet megalkuvás kérdése. A kiírók törekednek arra, hogy a vidéki városainkban, valamint határainkat átlépve a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások egyaránt bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát, ezzel együtt a védjegyhasználat tartama alatt az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. A védjegy-használatot magyar és angol nyelvű, Balázs Károly grafikus művész által tervezett Kitüntető Oklevél, valamint az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft., alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít.

A tárgyévben védjegy-használatot nyert pályázatok és pályázók különdíjakat is kiérdemelhetnek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációs Nívódíja elismerések odaítélése ajánlások alapján történik.

Szóljon hozzá!