ZETApress

hírportál

Nemény lett a BÖK-elnök

Tisztújítást tartott a BÖK. A Baloldali Önkormányzati Közösség, amely részt vesz a párt önkormányzati politikájának kialakításában és magvalósításában, ma megtartotta országos tisztújító közgyűlését – tudatta a MSZP Sajtó.

Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármestere – aki 2003 óta töltötte be a BÖK elnöki tisztségét, ám idén nem indult a tisztújításon, de továbbra is aktívan részt fog venni a szervezet munkájában -, beszámolt az elmúlt két évben végzett munkáról és értékelte a tavalyi önkormányzati választások eredményeit.

A közgyűlésen Nemény Andrást, Szombathely polgármesterét választották meg a BÖK elnökének. Az alelnökök Aller Imre, Kóny polgármestere, Kozma József, az MSZP szegedi frakcióvezetője, Máté Antal, Nyírbátor polgármestere és Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere lettek.

A BÖK új elnöke elmondta, hogy az októberi választások utáni új helyzetben egy új felelősség hárul az önkormányzatokra, hiszen a köztársaságpárti vezetésű városok munkája alapján fogják értékelni az egész ellenzéket. Nemény András a következő időszak kiemelt feladatának tekinti, hogy a baloldali polgármesterek és önkormányzati képviselők bebizonyítsák, hogy a helyben élők érdekeit képviselik olyan baloldali értékek mentén, mint a szolidaritás és az igazságosság.

Szóljon hozzá!