ZETApress

hírportál

Iskolaszövetkezet a Műegyetemen

Egyetem – vállalat – iskolaszövetkezet együttműködés a hazai informatikushiány enyhítésére: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2018 szeptemberében hazánkban elsőként indította el a BProf üzemmérnök-informatikus alapképzést, melynek képzési időtartama 6 szemeszter.

Az új képzés célja a magyarországi informatikus szakemberhiány csökkentése, a gazdaság számára megfelelő mennyiségű és minőségű informatikus szakember képzése. 2020 szeptemberében több mint 100 diák kezdi meg a képzés utolsó 2 félévét, amelynek jelentős részét a hallgatók vállalatoknál töltik. Ez biztosítja az erős elméleti alapokkal felvértezett diákok számára a közvetlen gyakorlati tapasztalat megszerzését és lehetőséget ad arra is, hogy – kölcsönös elégedettség esetén – a hallgató a végzése után a vállalatnál helyezkedjen el.

A hallgatók kooperatív képzéséhez szükséges vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött a Schönherz Iskolaszövetkezettel, melyet a felek ünnepélyes körülmények között a 2020. évi Educatio kiállítás megnyitója január 9-én csütörtökön keretében írtak alá.

A megállapodást a BME részéről Józsa János rektor, Kotán Attila kancellár és Charaf Hassan VIK-dékán, az iskolaszövetkezet részéről Baross Levente elnök látták el kézjegyükkel. A vállalatoknál töltendő 10 hónapos, intenzív szakmai gyakorlat feltételeiről február 14-én pénteken 15 órakor tart a BME VIK tájékoztatót, melyre idekattintva jelentkezhetünk – tudtuk meg Dallos Györgyitől.

Szóljon hozzá!