ZETApress

hírportál

Áprilisi céges éjszaka

Magyarországon először rendezik meg tavasszal a Cégek Éjszakáját. Kötetlen formában találkozhat munkaadó és munkavállaló – tudatta Tóth Diána, twentyfive studio.

Április 2-án csütörtökön egy különleges estére kitárulnak a vállalatok kapui, hogy megmutathassák az érdeklődőknek, kik ők és mit képviselnek. Magyarországon először tartják meg a Cégek Éjszakáját, ahol laza és modern formában találkozhatnak, ismerkedhetnek egymással a munkaerőpiac szereplői.

Minden vállalat számára komoly kihívást jelent az ideális munkaerő megtalálása, miközben a leendő új kollégáknak egy-egy interjú, felvételi beszélgetés során nehéz elképzelniük, milyen légkör várja őket leendő munkahelyükön. Felmérések bizonyítják, hogy a well at work (w@w) fogalma egyre nagyobb vonzerővel bír a piacon, a hangulat és a közös értékrend gyakran fontosabb szempont, mint az elvégzendő munka részletkérdései. Erre a problémára kíván választ adni a Cégek Éjszakája rendezvény, amelynek pilot verziója Kolozsváron már bizonyított.

Április 2-án 16 óra és éjfél között kitárulnak a cégek kapui a város különböző pontjain, hogy informális módon betekintést engedjenek az életükbe. A cégek közötti gyors és kényelmes közlekedést buszjáratok szolgálják majd, amelyek egyben ismerkedési, networking lehetőséget is biztosítanak. Erre az estére mindenki eldobja a zakót és a feszengést, a vállalatok és az érdeklődők is megmutathatják, milyenek ők valójában.

A Cégek Éjszakája egy különleges lehetőség arra, hogy a munkaerő-piacon aktív szereplők megmutassák, milyen értékrendet, körülményeket, perspektívát, szakmai és emberi fejlődési lehetőségeket kínálnak a leendő munkatársaiknak. Nagyszerű lehetőség ez az alkalom arra is, hogy belső sikertörténeteiket, eredményeiket a leendő pályázók elé tárják.

A jelentkezők oldott hangulatban mérhetik fel a lehetőségeket, betekinthetnek nagy presztízsű vállalatok életébe és bizonyíthatják rátermettségüket egy XXI. századi interjún. Kolozsváron (fotóinkon) 24 vállalat képviselte magát az első Cégek Éjszakáján, amelyen 1380 érdeklődő vett részt. A budapesti Cégek Éjszakájára ötven céget és kétezer résztvevőt várnak a szervezők. A Cégek Éjszakája egyik arca Magyarósi Csaba.

Szóljon hozzá!