ZETApress

hírportál

Élelem a rászorulóknak

300 karácsonyi élelmiszercsomagot indított útjára délelőtt az Ökumenikus Segélyszervezet. 40 hívás a 1353-as adományvonalra egyenlő 1 ünnepi élelmiszercsomaggal egy családnak – tudatták sajtósaik.

300 doboznyi tartós-élelmiszert indított útnak a csepeli Szent István úton az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja rászoruló családokhoz. Az ünnepi adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában olyan ismert önkéntesek segítettek, mint Berki Krisztián tornász olimpiai bajnok és Vastag Csaba énekes. Az Országos Segélyközpont egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke ez a mennyiség.

Évente több mint negyvenezer kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezethez, melynek szakemberei minden kérést megvizsgálnak és próbálnak minél több kérés esetében akár tanácsadással, akár kézzelfogható módon segíteni. A hideg idő beálltával sokan kérnek tüzelőt és meleg ruházatot, illetve egy-egy nehéz időszak átvészelésére sokan fordulnak élelmiszerért is a segélyszervezethez. Az említettek mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására kérnek sokan támogatást.

A 300 ünnepi adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 40 hívás az adományvonalra.

Szóljon hozzá!