ZETApress

hírportál

3 milliárd a Deltától

Hárommilliárdos állami megbízást teljesített sikeresen a Delta Csoport. Több mint 15 ezer informatikai eszközt – laptopokat, projektorokat, routereket – szállított le sikeresen az idei évben a Delta Csoport az ország 1500 Digitális Jólét Pontjára.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 3,2 milliárd forint értékben kötött szerződést a vállalattal közösségi internet-hozzáférési pontok felszerelésére és beüzemelésére – tudatta Papp Róbert, Goodvill Communication.

Sikeresen lezárult a kormányzat közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztésével, valamint szolgáltatási portfóliójuk bővítésével kapcsolatos, európai uniós pályázati forrásból megvalósuló projektje. Az elsősorban kistelepüléseken létrehozott Digitális Jólét Pontok célja, hogy helyet biztosítsanak a digitális írástudás fejlesztéséhez, illetve az elektronikus ügyintézéshez. A Digitális Jólét Pontok kialakítása egyedülálló kormányzati projekt mind a széles földrajzi lefedettség, mind a komplexitás tekintetében.

A projektet vezető Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) a Delta Csoportot egy közbeszerzési eljárás nyerteseként bízta meg az informatikai eszközök – pontonként 3 laptop, 2 tablet, 2 telefon, multifunkciós nyomtató, router, valamint beltéri és kültéri WiFi-hozzáférési pont – telepítésével. A vállalat egy év alatt több mint 15.000 eszközt szerzett be és szállított le országszerte; 1500 közintézmény pályázott, és mindenhol sikeresen megtörtént a telepítés. A Delta Csoport 24 hónapos garancia biztosítását is vállalni tudta az eszközökre, országos szervizhálózata segítségével.

A KIFÜ – amely Magyarország legnagyobb informatikai megrendelője – és a Delta Csoport között létrejött szerződés összértéke több mint 3,2 milliárd forint volt. – Komoly logisztikai kihívást jelentett a projekt megvalósítása: 1500, eltérő adottságokkal rendelkező helyszínen kellett informatikai infrastruktúrát kialakítanunk, illetve a helyi internetszolgáltatók sajátosságait integrálni egy központi menedzsment rendszerbe. Az elmúlt években több sikeres projektet bonyolítottunk le a KIFÜ-vel és a Delta-csapat ezúttal is jól vette az akadályokat – nyilatkozta Szűr Krisztián, a Delta Csoport technológiai vezetője.

A Delta Csoport

A Delta Csoport immáron több mint 30 éve a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek egyike, a ma már közel 250 főt foglalkoztató, teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszerintegrátort 1987-ben alapították. Árbevétele a 2018. július 1-je és 2019. június 30-a közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a tőzsdén megjelent Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forint.

A cégcsoportot évről-évre számos szakmai elismeréssel díjazzák olyan világhírű technológiai szállítók, mint HP, a HPE, a CISCO, a VmWare, a Citrix, a Canon, a Dell vagy éppen a Lenovo. A vállalatcsoport az elmúlt négy évben növekedési pályára állt, az utóbbi években folyamatosan nőttek a pénzügyi eredményei.

A Delta Csoport a komplett infrastruktúra megoldásokra fókuszál, beleértve a teljes architektúra-tervezést, a hálózati megoldások és hardverelemek tervezését és telepítését, az alkalmazásintegrációt és az infrastruktúramenedzsmentet. Emellett tevékenységének fontos része az IT- és irodatechnikai eszközök szervizelése, kereskedelme és az outsourcing tevékenység.

Szóljon hozzá!