ZETApress

hírportál

Szívecskék az Akváriumban

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet induló adventi gyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet Sztárok és önkéntesek egész hada segített, hogy egyetlen délután alatt elkészüljön az adományvonalra utaló 1353 szívecske. Fotóink Vigh Alex felvételei.

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei adventre készülve közös mézeskalácsszív sütéssel készülnek az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésre. A sütésbe idén is népszerű énekesek, sportolók és tévés személyek kapcsolódtak be. A szívecskéket az ünnepi időszakban az adományozók kapják majd meg, köszönetként hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz.

A Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalácsszívek közös sütésének idén a figyelemfelhívás is volt a célja, hiszen az elkészült 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként már ma is 250 forinttal lehet csatlakozni a több mint két évtizede indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

Ma a belvárosi Akvárium Klubban a segélyszervezet önkéntesei, sportolók, tévés személyiségek ? köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és ismert közéleti személyek ? fogtak össze azzal a céllal, hogy elkészítsenek 1353 darab mézeskalácsszívet. Az akció sokak összefogásával valósult meg: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez.

Az akcióba be is kapcsolódtak a támogató vállalatok munkatársai, s Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, illetve Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Gyurta Dani, Katus Attila, Kiss Gergely, Kovács Ági, Berki Krisztián, Imre Géza, Kökény Beatrix, Szabó Gabriella, Verrasztó Evelyn, olyan énekesek és zenészek mint Wolf Kati, Péter Szabó Szilvi, Kirchknopf Gergő, Csík Andor és olyan színészek, előadók, műsorvezetők, illetve influenszerek mint Bátyai Éva, Dombóvári István, Rátonyi Kriszta, Rákóczi Feri, Juditu, Kiss Ramóna, Harsányi Levente, Iszak Eszter, Szabados Ágnes, Növényi Norbert, Bárdosi Sándor, Pordán Petra, Abaházi Csaba és Mádai Vivien sütötték meg és díszítették föl az első 1353 darab szívecskét.

A mézeskalácsszívek sütése advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 22-én pénteken nyíló Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban felállított szeretet.éhség. Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatottak köszönetét.

? Nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353 szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353, melynek tárcsázásával már mától 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz! ? mondta el Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató a meghitt, egyben vidám hangulatú rendezvényen. ? Bár az egyházi advent csak a december 1-jei első vasárnapi gyertyagyújtással veszi kezdetét, az adománygyűjtés már zajlik: november 11-én elkezdődött az adománykuponok árusítása a TESCO áruházak kasszáinál, és már hívható a 1353-as adományvonal ? tette hozzá.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Szóljon hozzá!